StoryEditor

Lexus je jednotka

06.11.2011, 23:00

Najväčší európsky automotoklub, nemecký ADAC, ktorý združuje viac než stotisíc motoristov, zverejnil výsledky vcelku zaujímavého prieskumu. Hodnotila sa priazeň zákazníkov k značke. Motoristi najväčšieho automobilového trhu starého kontinentu najviac dôverujú značke Lexus.

Výročný prieskum zahŕňa názory bezmála polovice členov tohto známeho autoklubu. Zákazníci označili Lexus za najlepšiu značku s tým, že ich vozidlo od tohto výrobcu im prináša najvyššie uspokojenie. Majitelia vozidiel Lexus rovnako oceňujú vynikajúcu úroveň kvality popredajných služieb a tiež aj zostatkovú hodnotu.

Prieskum spokojnosti zákazníkov nemeckého autoklubu ADAC sa uskutočňuje každý rok už desať rokov. Motoristov sa pýta na mieru spokojnosti s vozidlom i so službami poskytovanými výrobcom a autorizovanými dílermi. Prieskum je v Nemecku považovaný za kľúčový ukazovateľ spokojnosti.

V celkovom hodnotení značiek nemal japonský výrobca prémiových vozidiel tento rok silnejšieho konkurenta. Značke Lexus, ako aj materskému koncernu Toyota, príde uznanie náročnej klientely veľmi vhod. Dôverou v kvalitu produktov, a teda aj predajnosťou, otriasli pred dvoma rokmi doposiaľ neobjasnené nehody v USA, zapríčinené údajným zlyhaním bŕzd a akcelerátora na modeloch Prius. Značka sa potom musela vyrovnať aj s následkami tragického zemetrasenia vo Fukušime, v ktorej blízkosti má výrobné kapacity a mnohých subdodávateľov.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
21. máj 2024 09:40