StoryEditor

Malé kabrio z Mníchova chce dobyť celý svet

08.10.2007, 00:00

Modelová ponuka BMW radu 1 sa rozšírila o štvrtý variant. Po päťdverovom a trojdverovom modeli a po Coupé prichádza Cabrio ako vstupenka do sveta luxusných otvorených vozidiel BMW. Auto má mladistvý elegantný dizajn so všetkými charakteristikami, ktoré má mať. Zaujme štíhla silueta, robustné lemy blatníkov, výrazná línia bokov. Nízky pontón karosérie a veľká vzdialenosť predných pasažierov od čelného skla je zárukou unikátneho zážitku z jazdy na otvorenom vzduchu.
Nebo nad hlavou
Textilná strecha sa otvára alebo zatvára za 22 sekúnd. Jej ovládací mechanizmus funguje až do rýchlosti jazdy 40 km/h. Doplnkovo je k dispozícii exkluzívna antracitová farba strechy s lesklým pretkávaním pre dúhovo kovový povrchový efekt na slnečnom svetle. Dizajn interiéru je veľkorysý. Vysoko kvalitné obklady a čalúnenia so širokým výberom farieb a materiálov; veľké množstvo variácií úložného priestoru s batožinovým tunelom, spájajúcim priestor pre batožinu a posádku. Vďaka nemu máte k k dispozícii v tomto segmente unikátnu prepravnú kapacitu -- bez problémov odveziete dva golfové vaky alebo dva snoubordy.
Športové gény
BMW je známe výkonnými motormi a premyslenou konštrukciou podvozka s pohonom zadnej nápravy. Na výber bude viacero agregátov, najsilnejšia je verzia 135i. Radový šesťvalcový benzínový motor s technológiou Twin Turbo a priamym vstrekovaním paliva má výkon 306 koní. Malé Cabrio s ním zrýchli z pokoja na stovku len za päť a pol sekundy.
Komplexná bezpečnostná výbava novinky má ako štandard airbagy, napínače bezpečnostných pásov aj ochranu pri prevrátení s automaticky výsuvnými prvkami za zadnými opierkami hlavy. Opierky hláv na predných sedadlách sú aktívne, znižujú riziko zranenia pri náraze zozadu. Najmenší "Bavor "musí byť nielen pekný, ale aj bezpečný. Zdá sa, že sa to konštruktérom opäť podarilo.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. máj 2024 04:56