StoryEditor

Žlté športiaky Corvette sú skutočne neodolateľné

04.11.2007, 23:00

Alain Menu, Nicola Larini a Robert Huff -- piloti pretekárskeho tímu Chevrolet, ktorému sa veľmi dobre darí v seriáli okruhových pretekov WTCC -- si na súkromné jazdy kúpili športiaky Corvette Z06. Počas víkendov teda vyhrávajú preteky vo svetlomodrých Chevrolet Lacetti v seriáli FIA WTCC (World Touring Car Championship) a cez týždeň jazdia na svojich nových žltých kupé.
Ako prvý si žltú "korvetu" kúpil Robert Huff, už počas tohto leta. Keď si ju na ceste vyskúšal Nicola Larini, okamžite si -- tiež žltú -- objednal aj on. Robertovu Z06 potom "ochutnal" Alain Menu a taktiež nezaváhal. Jeho komentár znel: "Jednoducho skvelé. Je to perfektný automobil, podvozok, výkon, brzdy a k nim komfort. Bol som prekvapený výkonom auta a ľahkosťou, s akou sa dá ovládať na ceste."
Pokračovanie príbehu je jasné -- Alain Menu si objednal Corvette Z06. Žltú, samozrejme...
Technické údaje legendárnej Corvette Z06 sú priaznivcom automobilizmu dobre známe: vidlicový osemvalcový motor má výkon 512 koní a krútiaci moment 637 Nm. Auto s ním zrýchľuje z pokoja na rýchlosť 100 km/h za 3,9 sekundy. Šiestu generáciu Corvette uviedli na trh v roku 2005 a o rok neskôr predstavili v pretekoch zrodenú verziu Z06. Tento americký športiak je uznávanou ikonou ako najhodnotnejší (v pomere k cene) vysoko výkonný automobil na trhu. Jeho predaj v Európe sa vlani takmer zdvojnásobil.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. máj 2024 18:41