StoryEditor

Vláda stiahne opatrenia na stabilizáciu pediatrov, ak bude snaha do nich dostať nesúvisiace návrhy

24.08.2023, 07:00
Autor:
TASRTASR

Vláda v stredu schválila návrh novely zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí.

Vláda je pripravená stiahnuť opatrenia na stabilizáciu pediatrov aj zmeny v Trestnom zákone, ak bude snaha do nich prepašovať nesúvisiace návrhy. Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Ľudovíta Ódora po stredajšom rokovaní vlády.

"Ak by bola veľká snaha prepašovať do týchto návrhov veci, ktoré s touto témou nesúvisia, sme pripravení urobiť adekvátny krok a stiahnuť tieto návrhy," spresnil Ódor. Nebráni sa zmenám, ktoré návrhy vylepšia.

Premiér zároveň deklaroval, že budú hľadať podporu pre predloženie návrhov do parlamentu a zvolanie mimoriadnej schôdze, ale aj samotnú podporu. Avizoval, že o tom bude hovoriť s jednotlivými politickými stranami.

"Komunikácia je veľmi dôležitá," uzavrel.

Vláda v stredu schválila návrh novely zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša skrátenie ordinačných hodín ambulantných pohotovostí z 22.00 na 20.00 h, rovnako i zvýšenie poplatkov za návštevu ambulantných pohotovostí a urgentov.

Zmena Trestného zákona má zasa zabezpečiť dostatočnú kontrolu osôb, ktorým bola uložená ambulantná forma ochranného liečenia. Kabinet odobril aj návrhy na skrátené legislatívne konanie.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
13. máj 2024 12:08