Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, Banská Bystrica
StoryEditor

V banskobystrickej nemocnici absolvovali predštátnicovú prax prví študenti medicíny

31.03.2023, 13:00
Autor:
TASRTASR

Prvá skupina desiatich študentov nastúpila na internú kliniku koncom februára, študenti sa striedali v týždňových intervaloch. Štvrtá skupina začala s praxou v nemocnici 20. marca.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici absolvovalo predštátnicovú prax prvých 42 študentov šiesteho ročníka medicíny.

V aktuálnom semestri sa realizuje klinická predštátnicová prax z vnútorného lekárstva, od nasledujúceho akademického roka by sa už prax budúcich lekárov mala týkať viacerých odborov. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Banskobystrická nemocnica je dlhodobo vzdelávacou základňou Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) v oblasti vzdelávania sestier.

V tomto roku rozšírila spoluprácu aj v oblasti postgraduálneho vzdelávania medikov Lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity.

Dôležité spojenie

Prvá skupina desiatich študentov nastúpila na internú kliniku koncom februára, študenti sa striedali v týždňových intervaloch. Štvrtá skupina začala s praxou v nemocnici 20. marca.

Podľa vedenia nemocnice je spojenie vzdelávania, vedy a výskumu pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti mimoriadne dôležité.

"Naším cieľom je byť učiacou sa organizáciu a trvale sa zlepšovať," skonštatovala riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Rooseveltova nemocnica sa na vzdelávaní zdravotníkov podieľa predovšetkým na pôde fakúlt SZU. Na vedecko-pedagogickú činnosť má od roku 2015 vytvorenú aj samostatnú organizačnú zložku.

"Procesy vzdelávania sa snažíme kontinuálne rozvíjať, o čom svedčí aj obnovenie tradície pravidelného organizovania vedecko-pracovných schôdzí nemocnice, vybudovanie moderného edukačného centra či rozvoj vedeckej lekárskej knižnice," doplnil vedúci oddelenia pre vedu, výskum a vzdelávanie Igor Martuliak.

01 - Modified: 2023-07-27 12:44:47 - Feat.: - Title: Rázsochy v nedohľadne, obnova súčasných nemocníc minimálna. Podmienky pre budúcich lekárov sa zhoršujú 02 - Modified: 2023-07-13 05:00:00 - Feat.: - Title: Študenti medicíny dobrovoľne pomáhajú počas leta na centrálnych príjmoch 03 - Modified: 2023-06-27 06:01:03 - Feat.: - Title: Počet študentov strednej zdravotníckej školy v Levoči narástol na historické maximum 04 - Modified: 2023-06-14 10:11:23 - Feat.: - Title: Plán obnovy: Veľký prehľad projektov. Ako by mali vyzerať špičkové nemocnice na Slovensku za milióny eur 05 - Modified: 2023-06-12 15:52:46 - Feat.: - Title: Padlo rozhodnutie o nových nemocniciach. Peniaze z Rázsoch pôjdu na stredné Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. máj 2024 17:08