StoryEditor

Optimalizácia siete nemocníc: Na Spiši chcú zachovať doplnkové programy druhej úrovne

14.03.2023, 14:00
Autor:
TASRTASR

Nemocnice v Levoči, Krompachoch a Kežmarku, ktoré prevádzkuje AGEL, spadajú podľa poslednej kategorizácie do prvej úrovne.

Cieľom nemocníc tzv. spišského klastra je v súvislosti s optimalizáciou siete nemocníc zachovať si súčasné spektrum poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Po pondelkovom (13. 3.) rokovaní so zástupcami Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v Levoči to uviedol riaditeľ nemocníc František Lešundák.

Nemocnice v Levoči, Krompachoch a Kežmarku, ktoré prevádzkuje AGEL, spadajú podľa poslednej kategorizácie do prvej úrovne.

image

Ministerstvo zdravotníctva: Výhodnejšie je mať silnú nemocnicu I. úrovne s kvalitnými doplnkovými programami

Lešundák sa so zástupcami Inštitútu zdravotných analýz, analytického a poradného útvaru stretol s cieľom nájsť riešenie v súvislosti so žiadanými doplnkovými programami druhej úrovne.

Cieľ

"Cieľom bola obhajoba doplnkových programov, v ktorých je v súčasnosti poskytovaná zdravotná starostlivosť v troch našich nemocniciach. Podstatou pre všetky nemocnice je zachovanie súčasného spektra poskytovania zdravotnej starostlivosti, a teda zachovania statusu quo," upozornil riaditeľ.

Dodal, že v týchto nemocniciach chcú pokračovať v poskytovaní zdravotnej starostlivosti tak, ako doposiaľ. Vedenie preto predložilo na MZ SR žiadosť o doplnkové programy pre druhú úroveň, ktoré budú zdravotnými poisťovňami preplácané a na jednotlivých oddeleniach ich v súčasnosti aj realizujú.

"Som si istý, že sme boli argumentačne presvedčiví a veríme, že sa nám podarí uspieť v plnom rozsahu," uzatvára Lešundák.

01 - Modified: 2023-01-23 16:03:18 - Feat.: 0 - Title: Primár z Liptova: Na hranici zrútenia sme zvládli pandémiu, teraz sme vystavení riziku, či si obhájime svoje miesto na mape nemocníc 02 - Modified: 2023-01-13 14:40:48 - Feat.: 0 - Title: Nemocnice na Gemeri chcú žiadať o doplnkové medicínske programy 03 - Modified: 2022-12-30 17:31:33 - Feat.: 0 - Title: Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo prvý zoznam nemocníc. Ktoré vypadli?
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 17:26