StoryEditor

"Brusel chce odstrániť národné štáty." Orbánov ostrý prejav sa raketovo šíri internetom

30.03.2016, 00:00
Autor:
TASRTASRchocho
Už takmer 21-tisíc ľudí zdieľalo Orbánov prejav k 168. výročiu maďarskej revolúcie, v ktorom tvrdo útočil na Brusel a migráciu.

Prisťahovalectvo do Európy nie je podľa maďarského premiéra Viktora Orbána náhodný jav, ale plánovaná a riadená akcia. Video z jeho ostrého prejavu k príležitosti maďarského štátneho sviatku zdieľajú tisíce ľudí.

21-tisíc zdieľaní

Video z Orbánovho prejavu s českými titulkami sa raketovo šíri sociálnou sieťou Facebook. Doteraz ho zdieľalo takmer 21-tisíc užívateľov. Na Facebooku ho zverejnila skupina We Are Here At Home .com. "Česká republika zostane naša a po našom. A to pekne česky!" píše sa v popise skupiny. Skupina je spravovaná v češtine, ale z takmer 50-tisíc ľudí, ktorí ju lajkli, je aj veľké množstvo Slovákov.

Skupina zdieľa protiimigračnú propagandu s častokrát veľmi radikálnymi statusmi administrátorov. Mnohé komentáre užívateľov sledujúcich túto skupinu sú vyslovene extrémistické: "Všetky politické elity, vrátane tých našich a všetkých, ktorí sa podieľajú na islamizácii Európy, bez milosti zastreliť! Je to cielená invázia," píše komentujúca.

"Zastreliť!!!!" odporúča komentujúci v súvislosti s jeho odporom voči nemeckej kancelárke Angele Merkelovej. "Už konečne nech zdochne tá krava moslimofašistická," napísal o Merkelovej v skupine ďalší komentujúci. Podobných príkladov je veľké množstvo a mnohé sú neuverejnitelné.

"V Európe je zakázané vysloviť pravdu"

Európa dnes nie je slobodná, pretože sloboda sa začína vyslovením pravdy - a dnes je v Európe vysloviť pravdu zakázané, povedal 15. marca na nádvorí Národného múzea v Budapešti v slávnostnom prejave v rámci osláv 168. výročia protihabsburskej revolúcie predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

"Je zakázané hovoriť, že Európu ohrozuje sťahovanie národov, že prisťahovalectvo prináša na tento kontinent kriminalitu a teror, a zakázané je hovoriť aj to, že "nejde o náhodný jav, ale o plánovanú a riadenú akciu," povedal vo videu Orbán pred zhromaždenými priaznivcami, medzi ktorými bola aj tisícka Poliakov.

Podľa Orbána je zakázané poukazovať na to, že utečenecká vlna nie je neúmyselný alebo náhodný reťazec dôsledkov, "ale vopred plánovaná a riadená operácia". Tvrdí, že Brusel tým chce odstrániť poslednú bariéru multikulturalizmu - suverénne národné štáty. 

V Bruseli sa podľa jeho slov teraz pokúšajú čo najrýchlejšie prisťahovať a rozmiestniť cudzincov, pričom mnohé národy už pochopili, že to ohrozuje ich budúcnosť.

"K pribrzdeniu sťahovania národov treba najskôr pribrzdiť Brusel," konštatoval ministerský predseda a dodal, že nemožno dovoliť, aby sa Brusel postavil nad zákony. Orbán avizoval, že jeho krajina si začne hľadať spojencov, pretože v tejto situácii treba "obnoviť jednotu Európy". Hoci sa podľa Orbána snaží migrácia schovať za súcit a humanitu, jej skutočná tvár je "okupácia území".

01 - Modified: 2024-04-23 20:02:39 - Feat.: - Title: Spojené štáty chcú vidieť skutočný pokrok pred obnovením financovania pomoci palestínskym utečencom 02 - Modified: 2024-04-23 11:33:11 - Feat.: - Title: Najmenej päť migrantov zahynulo pri pokuse o preplávanie Lamanšského prielivu 03 - Modified: 2024-04-23 09:53:01 - Feat.: - Title: Rada Európy aj OSN kritizujú Londýn. Žiadajú britskú vládu, aby prehodnotila deportácie migrantov do Rwandy 04 - Modified: 2024-04-20 18:32:04 - Feat.: - Title: Južné krajiny EÚ žiadajú väčšiu spoluprácu s krajinami pôvodu migrantov 05 - Modified: 2024-04-19 17:58:12 - Feat.: - Title: Maďarsko sa s národnou vládou nezapojí do vojny na Ukrajine, povedal Orbán
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 10:26