StoryEditor

Praktická drobnosť, ktorá uľahčí život v dobe covidu. Lepí sa na mobil

15.01.2021, 23:01
Autor:
lhrlhr
Copper Corner si získal na Kickstarteri poriadnu pozornosť.

Pri prvej vlne koronavírusu sme počúvali okrem iného aj informácie, ako dlho tento vírus dokáže prežiť na tom či onom povrchu. Riešením je ich dezinfekcia, ale spoľahnúť sa na to vždy nedá, informuje portál iDnes.cz.

Tlačidlo od výťahu, tlačidlo na prechode pre chodcov, bankomat, zvonček alebo predajný automat majú jedno spoločné: počas dňa sa ich dotkne veľa ľudí. Trojica inžinierovi z USA má však elegantné riešenie.

Medený “rožtek”

Je tu drobné príslušenstvo, za ktorým stoja Američania Julian Thwainey, Igor Davidenko a Kevin Glagola. Produkt Copper Corner predstavili na crowdfundingovom portáli Kickstarter. Požadovanú sumy vo výške päť tisíc dolárov sa podľa nich podarilo dosiahnuť už za menej ako 48 hodín od začatia kampane.

​To sa písal začiatok minulého decembra, v polovici mesiaca potom autori predstavili prvé vzorky. V čase písania článku ľudia ich víziu podporili sumou takmer 8,8 tisíce dolárov.

Už samotný názov produktu napovedá, o čo vlastne ide. Doslova o medený roh, respektíve rožtek. Používateľ ho iba prilepí ku smartfónu či na ochranný kryt a môže ním ovládať všetko možné, bez toho, aby sa musel daného povrchu priamo dotknúť prstom.

Nie je to však náhoda, že autori zvolili práve meď. Nejde len o vodivý kov, vďaka čomu možno tento doplnok smartfónu využiť aj ako stylus na ovládanie dotykových obrazoviek. Meď je totiž aj rovnako ako napríklad striebro antibakteriálna.

Hubí teda patogény, čím prerušuje reťazec prenosu infekcie. Dodajme, že rožtek je vylisovaný z medeného plátu. Vyberať si môžete medzi matnou a leštenou povrchovou úpravou.

Len na vybrané modely

A na koľko si vlastne vynálezcovia svoju myšlienku cení? Ide o približne 19 dolárov. Copper Corner je aktuálne však kompatibilný iba s vybranými iPhonmi (iPhone 5 a novšie, okrem modelov SE) a Samsung radu Galaxy A (A10e, A20, A50) a rady Galaxy S (S6 a novšie).

Či už je to vysoká suma, alebo nie, mnohí mobilní používatelia, ktorí sa nechcú dotýkať plôch, na ktoré pred nimi siahalo veľa iných ľudí, cenu medeného rožteku na mobil neriešia. Nemožno navyše vylúčiť, že v bežnom predaji, ktorý autori vzhľadom k vytvoreniu vlastného webu zamýšľajú, nebude tento kúsok medi ešte drahší.

Okrem neho je v ponuke tiež aj Halo Handles, teda set dvoch medených gripov, ktoré po prilepení k telefónu či jeho puzdre v miestach, kde sa ho užívateľ najčastejšie dotýka, vytvára antibakteriálnu bariéru medzi pokožkou a mobilom. Jeho cena je asi 26 dolárov.

01 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 02 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 03 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 04 - Modified: 2024-03-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Nabitú strednú triedu dopĺňa čínska novinka. Láka takmer bezrámčekovým displejom a fotografickou výbavou 05 - Modified: 2024-03-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Motorola chystá predstavenie špičkového smartfónu. Spoločnosť odhalila jeho dizajn a prítomnosť AI
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 21:09