StoryEditor

Doma nerobím nič a som veľký bordelár, priznáva Peter Núňez

23.05.2018, 00:00
On stojí za kultovými televíznymi projektmi, ona šéfuje distribučnej spoločnosti. Povahovo sú úplne odlišní, ale o to lepšie si rozumejú. Peter a Oľga Núňezovci.

ZOZNÁMENIE

Peter: Zoznámili sme sa na imatrikulácii. Prišiel som do sály, bolo tam asi päťsto ľudí a nikoho som nevnímal, iba ju. Červená, žiara, výbuch, začiatok a koniec (úsmev).

​​Oľga: V skutočnosti si ma tam vôbec nevšimol, aj keď ja som ho zaregistrovala. Zoznámili sme sa neskôr na internáte.

Peter: Mali sme ako dejepisári seminár z latinčiny. A skúšku z nej. Jasný prúser, boli sme bez šancí na prežitie. A moja spolužiačka dohodla latinčinárku, aby nás na skúšky pripravila. Prišla Oľga. Začala rozprávať a ja som po piatich minútach pochopil, že latinčina je pre mňa stratená...

Oľga: ... a ako jediný z desiatich ľudí miestnosť opustil. Nepotešilo ma to, no potom mi zas ako jediný doniesol čokoládu na poďakovanie.

Peter: Skúšku som spravil. Po päťminútovom doučovaní. Bolo jasné, že je to hviezda. Preto som začal dotierať (úsmev). A čo nás neskôr spojilo? Láska (úsmev).

Oľga: Bolo nám proste spolu príjemne. Sme úplne odlišní, a práve tým to bolo zaujímavé. Peter má rád inú hudbu, inú literatúru...

Peter: Ale ja naozaj nepotrebujem, aby sa manželke páčili rovnaké pesničky, ani aby sme rovnako rozmýšľali.

Oľga: Takto je to zaujímavejšie.

DOMÁCNOSŤ

Peter: Ja doma nerobím nič. Chodím loviť mamuty, dotiahnem jedného do garáže a potom sa celý zakrvavený zvalím do kresla.(smiech).

Oľga: Ale nie. Petrovou doménou sú kvety – v záhrade, doma. V tomto nemá konkurenciu.

Peter: To sa ozýva moje ženské ja. Ale spoľahlivo ho zabíjam hulvátskym mačistickým prístupom vo všetkom ostatnom. Som napríklad veľký bordelár.

Oľga: Nie je to až taká tragédia, ale jednu vec by som zmeniť chcela – hoci Peter mi vysvetlil, že v skutočnosti vôbec nie (smiech). On totiž veľmi veľa číta: noviny, knihy, časopisy. Pravdaže si ich po sebe neuprace, a keď som to raz po ňom robila, spomenula som si na vetu, ktorú mi krátko predtým povedal: „Aj by ti chýbalo, keby tu tie papiere neboli.“ Má pravdu.

Peter: Presnejšie, povedal som: Keď umriem, budeš si doma vytvárať aranžmány zo zmuchlaných novín (úsmev). Ja mám však po uprataní naozaj pocit nenáležito sterilného priestoru, hneď ho musím poľudštiť (smiech). A celkovo som chaotik. Keď nemám v kancelárii poukladaných 250 papierov, pracuje sa mi zle. Práve teraz mi ju však manželka nechutne upratala (úsmev).

GASTRONÓMIA

Oľga: Nie sme typy, ktoré by sa sústreďovali na jedlo a varenie, ako to čoraz viac pozorujem na ľuďoch okolo. Neprepadli sme tejto móde. Zatiaľ.

Peter: Máme zaužívané spoločné sobotné a nedeľné raňajky. Trvajú aj dve – tri hodiny a je to veľmi príjemná časť nášho života. Problém je len v tom, že pre ich dĺžku je už zvyšok dňa nepoužiteľný. Už sa len presťahujem do kresla a čítam (smiech).

Oľga: Presne. Veď už je jedna hodina, hovoríme si, už sa nič neoplatí, poďme len nakúpiť nejaké kvety (smiech). Tie raňajky máme zaužívané ešte z čias, keď Peter chodil v nedeľu na priame prenosy a žiadne spoločné obedy nehrozili.

VOĽNÝ ČAS

Peter: Najviac ho trávime s deťmi. Voľného času máme veľmi málo, no keďže nás spájajú nejaké pracovné aktivity a aj naše pracoviská sú si blízko, bývame spolu aj počas dňa. No keď naozaj máme voľno, najradšej ideme na výlet, napríklad do Benátok.

Oľga: Peter vždy niečo vymyslí a presvedčí ma, aby sme vyrazili.

Peter: Ale keď tam už prídeme, tak ja len sedím a čítam knižku.

Oľga: A ja som zas tá, ktorá si chce aspoň čo- to poobzerať (úsmev).

Peter: Pozeranie filmov a seriálov je tiež jeden z rituálov, pri ktorom spolu trávime čas. Naposledy sme takto pozerali seriál Vláda. Asi tri mesiace sme si obaja nastavovali režim tak, aby sme boli v utorok večer o deviatej doma. Občas s nami pozerajú aj deti.

AUTO

Oľga: Veľa našich rozhovorov prebieha v aute. Ja totiž nešoférujem a Peter ma veľmi často vozí.

Peter: Už asi štyrikrát som manželku odhováral, aby si nerobila vodičák, že spolu budeme tráviť podstatne menej času. Dcéru tiež na 99 percent vozím do školy a kým syn ešte nebol vo Viedni, vozil som ho tiež, aj keď mal 16 – 17 rokov. Keď som so synom sám doma, tak sa okamžite pohádame. Ale v aute je všetko inak.

Oľga: Niet v ňom úniku (smiech). Vďaka spoločnému vozeniu napríklad zdieľame aj hudbu našich detí.

Peter: Keď sa s nami vezie dcéra, sadne si dopredu a robí dídžeja. Keď je v aute syn, robí zas dídžeja on. Aj na dovolenkách je to tak, že samotná cesta je pre nás rovnako dôležitá ako cieľ. Znie to ako nechutná trápna fráza z Coelha, ale priestor v aute je pre náš spoločný život veľmi dôležitý. Vyrozprávame sa tam.

Oľga: A na dlhých trasách počúvame audioknihy. Na sériu Maigreta s pánom Hrušínským sme úplne namotaní.

Peter: Niekoľkokrát, keď sme sa vracali z nejakej dlhej cesty, som sa pred domom otočil a zašiel si pár kilometrov navyše, lebo sa ešte neskončila pesnička či kniha. Jazdili sme po Dlhých dieloch, kým sme ju nedopočúvali (úsmev). Život je fajn.

Peter Núňez
Študoval slovenčinu a dejepis na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Na konte má množstvo televíznych projektov, napríklad Slovensko hľadá Superstar, OTO či pôvodný formát Zem spieva. Ako producent je podpísaný pod úspešný film Všetko alebo nič. Je konateľom produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE.

Oľga Núňezová
Po skončení štúdia knihovníctva a latinčiny na UK v Bratislave začala pôsobiť vo filmovej distribúcie. V oblasti filmového marketingu sa pohybuje viac ako 18 rokov. V súčasnosti je riaditeľkou spoločnosti CinemArt Sk, jednej z najväčším filmových distribučných spoločnostiam na Slovensku /alebo ktorá zastupuje filmové štúdia FOX, Universal a Paramount u nás/.

Peter Núňez bude špeciálnym hosťom HNinspire - druhého zo šiestich podujatí jedinečného formátu s top osobnosťami slovenského a zahraničného biznisu - na tému "Ako robiť na Slovensku skutočnú TV Show a vyrobiť hviezdy". Príďte 31. mája o 19.00 do Binaria v Bratislave. Bližšie informácie v udalosti na Facebooku.

01 - Modified: 2020-09-04 11:53:43 - Feat.: - Title: Práca z domu nemá byť benefit. Kríza nás posunula správnym smerom, tvrdí odborníčka 02 - Modified: 2020-09-02 11:38:02 - Feat.: - Title: Korona zmenila náš život. Zostaneme už pracovať z domu? 03 - Modified: 2020-08-25 09:08:31 - Feat.: - Title: Musíme byť všetci úspešní? O chorobe menom dokonalý človek budú diskutovať známi lekári 04 - Modified: 2020-08-21 13:58:59 - Feat.: - Title: Viktor Vincze o boji proti odpadu: Som len známy "ksicht" z telky, prečo by som to nevyužil? 05 - Modified: 2020-08-18 11:13:20 - Feat.: - Title: Separujeme odpad, nakupujeme oblečenie z druhej ruky. Naozaj konzum zomiera?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:27