Najväčším prehreškom, ktorý spôsobuje najväčšie zdesenie medzi ozajstnými labužníkmi, je podľa mnohých prevarený steak. Objednávanie prepečeného steaku môže byť plytvaním dobrého mäsa a peňazí, najmä v reštaurácii, kde sa môžete spoľahnúť na drahšie a kvalitnejšie jedlá. Zvyčajne býva príliš tvrdý a suchý, aby ste si ho naozaj vychutnali. Štúdia z roku 2013 tiež naznačuje, že glykotoxíny, ktoré sú vo veľkom množstve zastúpené v prepečenom mäse, môžu byť rizikovým faktorom pri rozvoji ochorení mozgu, ako je napríklad Alzheimerova choroba. Navyše naňho budete čakať dvakrát dlhšie ako na iné jedlo. To jednoducho nestojí za to.Pixabay
StoryEditor

Tieto jedlá a nápoje by ste si nemali objednávať v luxusnej reštaurácii

19.04.2017, 00:01
Autor:
sansan
Dobré jedlo je umením. Ak je pripravené dobre a servírované v skvelej reštaurácii, môže sa z neho stať skutočne nezabudnuteľný zážitok. Aj naň však môžete pamätať v zlom z viacerých dôvodov.

Nie je ťažké nájsť návody na etiketu v reštaurácii, ale väčšina z nich má tendenciu sústrediť sa na veci, ako sú obliekanie a správanie. To, čo si mnohí neuvedomujú je, že to, ako sa prezentujete v reštaurácii, môže byť vašou najmenšou starosťou, a že to, čo si v nej objednáte, vám skôr môže pokaziť celý večer. Preto Mashed prináša jedlá a nápoje, ktoré si v skutočne dobrej reštaurácii v zahraničí nikdy netreba objednávať. Niektoré z nich vás buď vyjdú veľmi draho, z ďalších môžete ochorieť a iné sú zas úplne neetické.

01 - Modified: 2025-04-22 13:42:21 - Feat.: - Title: Legendárna budova v Bratislave je na predaj. Sídli v nej známy pivovar 02 - Modified: 2025-04-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Ak si štíhly, v tejto reštaurácii dostaneš zľavu 20 percent. Kritika na seba nenechala dlho čakať 03 - Modified: 2025-02-14 11:30:00 - Feat.: - Title: Večera na zámku či obed nad mestom. Na Slovensku vrcholí Zimný festival jedla 04 - Modified: 2025-02-14 14:18:43 - Feat.: - Title: Jedna zo známych bratislavských reštaurácií hľadá nového majiteľa 05 - Modified: 2025-01-14 23:00:00 - Feat.: - Title: Niekoľkonásobný michelinský šéfkuchár pre HN: Čo na neho urobilo u nás dojem a ako hodnotí tunajšiu úroveň?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. jún 2025 14:47