StoryEditor

Slovenský národný záujem online

13.12.2022, 10:29
Slovenský národný záujem online
12:45

Pokles cien na energetických trhoch nebude podľa Petra Kučeru, člena predstavenstva SPP razantný. „Liekom bude šetrenie,“ dodáva. Kľúčové bude podľa neho, aby trh nebol deformovaný štátnymi zásahmi.

12:28

Energie už nikdy nebudú tak lacné, ako v minulosti, myslí si Branislav Klocok, výkonný riaditeľ OFZ. Drahé energie sú podľa neho čisto Európsky problém.

12:16

„Slovensko bude jadrová veľmoc,“  hovorí Róbert Jambrich, vedúci medzinárodných vzťahov, európskych záležitostí a životného prostredia v Slovenských elektrárňach. Jambrich priblížil, že až 55 elektriny vyrábame práve z jadra.

 

12:02

Expert na energetiku Andrej Hanzel tvrdí, že štát pri energetickej pomoci domácnostiam rozhadzuje peniaze. „Keď sa Pán Boh pozerá, tak sa musí hnevať,“ tvrdí. 

11:46

Energeticky náročné podniky zažijú ťažkú situáciu v prvom kvartáli budúceho roka, povedal Branislav Klocok, výkonný riaditeľ OFZ. „Dúfal som, že v prvej polovici decembra by sme mohli čiastočne spustiť výrobu, ale zatiaľ to tak nevyzerá.“ 

11:38

„Tretí blok v Mochovciach by mohol ísť do prevádzky v polovici januára,“ povedal Róbert Jambrich, vedúci medzinárodných vzťahov, európskych záležitostí a životného prostredia v Slovenských elektrárnach.

11:19

„Potrebujeme zmeniť volebný systém, aby produkoval silné elity,“ hovorí bývalý veľvyslanec Peter Weiss. Politika ako remeslo podľa neho stratila rešpekt. Weiss dodal, že nám vládnu politické strany, ktoré nemajú štruktúru. 

11:05

Na Slovensku budú podľa poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefaneca kľúčové investície do vzdelávania. „Máme veľký priestor na zlepšenie,“ tvrdí.

 

10:54

„Netipujem či dnes padne vláda. Počty poslancov sa dajú predpokladať,“ povedal bývalý minister hospodárstva Ivan Šimko.  Ak poslanci vyjadria nedôveru bude to podľa jeho slov výzva pre prezidentku. 

10:41

Korupcia v Európskom parlamente je podľa poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefaneca škandál. „Je to prípad, ktorý otriasol všetkými,“ dodal. 

10:29

„Slovensko sa za posledných 30 rokov nemusí hanbiť,“ povedal bývalý minister vnútra Ivan Šimko na konferencii Slovenský národný záujem. Podľa jeho slov sme urobili mnohé reformy. 

menuLevel = 1, menuRoute = static, menuAlias = static, menuRouteLevel0 = static, homepage = false
26. apríl 2024 02:18