Hokejový Vsetín mieri do slovenskej extraligyMafra
StoryEditor

Český amatérsky tím má prísť hrať do našej ligy. Lintner to popiera

03.05.2016, 12:50
Autor:
ČTKČTK

Hokejisti z českého Vsetína by mohli od novej sezóny hrať našu extraligu. Klub, ktorý šesťkrát ovládol českú najvyššiu súťaž, ale teraz pôsobí len v tretej najvyššej súťaži, zvažuje ponuku posunúť sa medzi slovenskú elitu.

Pre agentúru ČTK to povedal konateľ klubu Daniel Tobola. Rozhodnutie by malo padnúť najneskôr do konca mája.

"Tú ponuku máme, je pravdivá. Máme za sebou asi mesačné rokovania, už to nie sú len prvé kontakty, ale až teraz sme s tým išli von. Je to niečo, čím sa zaoberáme, a tá možnosť, že budeme hrať slovenskú extraligu, skutočne existuje. Je to pre nás otvorená záležitosť," uviedol Tobola.

Vsetín to má pritom na Slovensko blízko. Od našich hraníc je vzdialený len približne tridsať kilometrov. 

Musia navýšiť rozpočet

Pripustil, že najzásadnejšou otázkou je ekonomická stránka veci. "Znamenalo by to, samozrejme, zvýšenie rozpočtu, s ktorým pracujeme. A to minimálne zhruba na trojnásobok oproti súčasnosti," načrtol vsetínsky konateľ.

Dôležité je ale aj športové hľadisko. "Nechceli by sme len poskočiť do najvyššej súťaže. Takže okrem ekonomického zaistenia by to znamenalo mať aj zodpovedajúci káder, aby z toho hokeja mali diváci radosť," zdôraznil Tobola.

Klub chce mať aj preto jasno čo najskôr, lebo s májom začal veľký pohyb na prestupovom trhu.

"Teraz čakajú všetkých majstrovstvá sveta, ale my na tom stále pracujeme a najneskôr do konca mája chceme mať jasno, ako sme si povedali aj so slovenskou stranou, aby aj jej predstavitelia vedeli čo a ako. Pre nás samozrejme platí, že čím skôr to bude doriešené, tým lepšie," uviedol Tobola.

Vsetínský klub vládol v 90. rokoch českej extralige. Tím s množstvom veľkých hviezd vstúpil medzi elitu v roku 1994 a panoval v šiestich z ďalších siedmich ročníkov, keď aj v tom zostávajúcim hral finále.

Potom však klubový boss a kontroverzný podnikateľ Roman Zubík skončil vo väzbe a na klub sa začali nabaľovať problémy.

V júni 2007 bol Vsetín vylúčený z najvyššej českej súťaže, keď mu Asociácia profesionálnych klubov neudelila extraligovú licenciu. Seniorský hokej potom vo Vsetíne rok nefungoval, mužstvo dospelých sa rozpadlo.

Po ročnej odmlke však klub opäť začal hrať - vstúpil však do druhej ligy, teda tretej najvyššej súťaže. Tú hral až doteraz.

Lintner Vsetín odmieta
Šéf jej riadiaceho orgánu Pro-Hokeja Richard Lintner však pre TASR uviedol, že v súčasnosti neprebiehajú žiadne oficiálne rozhovory s českými klubmi.

"Momentálne ešte nie je uzavretá otázka možného zahraničného účastníka v nasledujúcej sezóne Tipsport Ligy, avšak Pro-Hokej ako riadiaci orgán v súčasnosti nerokuje so žiadnym českým klubom o možnej spolupráci. Rokovania prebiehajú s jedným poľským a jedným maďarským tímom,“ zdôraznil pre TASR, pričom zatiaľ nechcel záujemcov konkrétne menovať.

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 13:49