18.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Miloslav Mečíř, nehrajúci kapitán SR: Dominik znovu ukázal, že patrí medzi najlepších daviscupových hráčov na svete. Samozrejme, musím pochváliť všetkých chlapcov za ich výkony, dobre hral v záverečnom singli i Mertiňák. Veľmi si cením aj víťazstvo vo štvorhre, to nás v nedeľu postavilo do úlohy favorita.
Tjerk Bogstra, nehrajúci kapitán Holandska: Som presvedčený, že nominácie na jednotlivé zápasy som urobil dobre. Po boji je každý generál, ale za svojím rozhodnutím si stojím. Kľúčovým momentom bola včerajšia prehra vo štvorhre. Dnes bol Dominik Hrbatý nezdolateľný. Prehrali sme 1:4. Slováci sú v semifinále, kde môžu s Argentínou uhrať dobrý výsledok.
Karol Beck: Vo štvorhre som mal v nohách ťažký päťsetový zápas s Wesselsom, no snažil som sa na to nemyslieť. Holanďania výborne returnovali a veľké problémy nám robil van Gemerdenov forhend. Napokon sa nám však podarilo zlomiť odpor húževnatých súperov a doviesť zápas do úspešného konca.
Michal Mertiňák: Som veľmi šťastý, že môžem hrať v Davisovom pohári spolu s takými tenistami ako Hrbatý a Beck. Teší ma, že sa mi darí aj vo štvorhre, kde sme získali cenný druhý bod. Potrebujem takéto zápasy, aby som tenisovo rástol. V záverečnej dvojhre ma Van Gemerden v prvom sete trochu zaskočil, ale keď som ho v druhom sete brejkol, veril som, že vyhrám.
Peter Wessels: Pred dvoma týždňami som si zranil rebrá a po piatkovom zápase proti Beckovi som opäť pocítil intenzívnu bolesť. Hrbatý hral v rozhodujúcom zápase výborný tenis. Našu prehru ovplyvnil výsledok sobotňajšej štvorhry, ak by sme boli v nej uspeli, mali sme veľkú šancu na úspech.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 02:10