StoryEditor

Súboj pokračuje. Hossa vedie

06.12.2006, 23:00
Naháňačka o najproduktívnejšieho hráča zámorskej NHL pokračuje. Slovenský útočník Atlanty Thrashers Marián Hossa dvomi bodmi na ľade Toronta opäť predbehol českého velikána Jaromíra Jágra.
Naháňačka o najproduktívnejšieho hráča zámorskej NHL pokračuje. Slovenský útočník Atlanty Thrashers Marián Hossa dvomi bodmi na ľade Toronta opäť predbehol českého velikána Jaromíra Jágra. Rodák zo Starej Ľubovne má na svojom konte 41 bodov, Jágr o jeden menej.
Hokejisti Atlanty zvíťazili 5:2 na ľade Toronta a opäť im k tomu pomohol aj Hossa. Slovenský útočník sa podieľal na obrate vývoja zápasu v poslednej tretine z 0:2 na 5:2 gólom a asistenciou a s 21 presnými zásahmi vedie tabuľku najlepších strelcov. Hossa strelil štvrtý gól hostí v 55. minúte, keď počas presilovej hry úspešne zakončil brejkovú situáciu. Atlanta tak vyhrala päťkrát za sebou a vyrovnala klubový rekord.
Po zlom začiatku sezóny sa vracia na výslnie Ottawa, ktorá zvíťazila 4:2 na ľade New York Islanders aj zásluhou dvoch prihrávok obrancu Andreja Meszároša. Pre Senators to bol ôsmy triumf v posledných deviatich stretnutiach.
Tretím slovenským hokejistom, ktorý sa presadil v utorňajších nočných zápasoch, bol center Floridy Jozef Stümpel. Aj zásluhou jeho gólu zastavila Florida nepriaznivú bilanciu šiestich prehier v rade a na ľade Pittsburghu vyhrala 3:2.


Stümpelovo trápenie
Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel sa aktuálne herne trápi, prepadol sa do štvrtej formácie klubu zámorskej NHL Florida Panthers a zo svojich výkonov je sklamaný.
"Je to frustrujúce, snažím sa totiž každú noc. No vyzerá to tak, že mi to nepomáha. Musím teda začať myslieť na niečo iné a pokúsiť sa to prelomiť," povedal skúsený 34-ročný center o svojej produktivite v doterajšom priebehu sezóny. Päť gólov a osem asistencií v 28 stretnutiach je síce viac, ako získal rodák z Nitry za rovnaké obdobie v minulom ročníku (0+4), no aj tak sa mu nedarí napĺňať očakávania, ktoré do neho klub po minulosezónnych 52 bodoch vkladal. "Hovoril som s Jozefom viackrát, jeho problém je v pohybe. Má na ľade výborný prehľad a aj streľba je kvalitná," povedal tréner "panterov" Jacques Martin.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 14:25