StoryEditor

Žilina darovala postup Austrii

26.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

V odvetnom zápase 2. predkola Pohára UEFA na štadióne Franza Horra vo Viedni remizovali futbalisti MŠK Žilina s domácou Austriou Viedeň 2:2. Kedže zverenci trénera Karola Peczeho prehrali pred dvoma týždňami pod Dubňom 1:2, do 1. kola Pohára UEFA postúpil rakúsky vicemajster.
Domáci hlasito podporovaní začali aktívnejšie, avšak z úvodneho tlaku gólový efekt nevyťažili. Fialky nastúpili na rozdiel od prvého zápasu v základnej zostave aj so slovenským legionárom Filipom Šebom a mohli sa tešiť už v 7. minúte. Na Čehovu učebnicovú kolmicu si do šestnástky našprintoval Linz, avšak König včasným vybehnutím jeho stopercetnú príležitosť zneškodnil. Po sérii rohových kopov v 26. minúte posadil Barčík loptu na hlavu nekrytému Čišovskému a ten bez problémov skóroval -- 0:1. Domácich tento úder zaskočil a po ďalšom rohovom kope takmer skóroval Švestka. V 32. minúte nevedel obranca Čišovský čo s loptou, prudkou vystrelil z dobrých 30 m, brankár Safar jeho delovku len vyrazil k pozornému Gottwaldovi, ktorý z uhla poslal loptu do siete -- 0:2. Fialky zostali zamrznuté do konca úvodného polčasu, ktorý vyhrali hostia aj na rohové kopy pomerom 7:2. Naopak, v 45. minúte mohol zvýšiť Gottwald, ale jeho pokus o lob cez vybiehajúceho Safara skončil na vrchnej konštrukcii brány. Po zmene strán naďalej zamestnávala obranu Austrie dvojica Straka, Gottwald, avšak už zostala osamotená. Domáci to dokonale využili a postupne začali zamestnávať žilinskú obranu centrovanými loptami do šestnástky. V 65. minúte sa tak nečakane v päťke presadil Linz a zblízka vrátil Austriu do hry 1:2. V 67. minúte zostal na strede šestnástky nekrytý Linz a pohotovou strelou vyrovnal 2:2. ešte predtým musel z ihriska zranený Barčík a defenzíva hostí už prakticky prestala fungovať. V zostávajúcich minútach zápasu si domáci udržiavali prevahu, no gólovo sa už presadiť nedokázali. V nastavenom čase sa do obrovskej šance ešte dostal Čišovský, no jeho strela z uhla minula opustenú domácu bránku.
Austria Viedeň -- Žilina 2:2 (0:2)
Góly:
65.a 70. Linz -- 26. Čišovský, 31. Gottwald. Rozhodovali: Kaldma -- Reinvald, Pajunurm (všetci Est.), 5600 divákov, prvý zápas 2:1, postupuje Austria
Austria: Safar -- Troyansky, Tokič, Papac, Dheedene -- Mila, Radomski, Čeh (73. Kiesenebner), Lasnik (46. Rushfeldt) -- Šebo (62. Sionko), Linz
MŠK: König -- Čišovský, Švestka, B. Labant, Minarčík -- Bartoš (84. Pekárik), Doležaj (88. Krško), Vomáčka, Barčík (68. Belák) -- Straka, Gottwald.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 02:21