StoryEditor

Koniec hviezdnej galaxie v Reale

09.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Po vypadnutí španielskeho futbalového veľkoklubu Realu Madrid v osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov po stredajšej bezgólovej remíze na Highbury s Arsenalom Londýn sa na povrch vynorilo množstvo otáznikov o jeho budúcnosti. Real je veľmi blízko k tretej sezóne bez zisku akéhokoľvek titulu, čo sa v jeho histórii nestalo už 50 rokov. Jediná nádej ostáva pre biely balet v domácej Primera Division, avšak na vedúcu Barcelonu strácajú zverenci trénera Lopeza Cara 12 kôl pred koncom 10 bodov. "Najdôležitejšie rozhodnutia a najzásadnejšie otázky sa vždy začnú riešiť po skončení určitej etapy a pre nás sa vypadnutím z Ligy majstrov jedna etapa skončila," povedal v interview pre televíznu stanicu Sky Sports kapitán anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham.
Vyradenie Realu oplakávajú aj španielske médiá, ktoré predpovedajú koniec "hviezdnej galaxie". Nový prezident madridského klubu Fernando Martin, ktorý koncom minulého mesiaca na tomto poste vystriedal odchádzajúceho Florentina Pereza, už avizoval, že jeho prvoradou úlohou v klube bude postarať sa o prestarnutých hráčov ako Ronaldo, Roberto Carlos či Zinedine Zidane. Martin takisto oznámil, že po skončení tejto sezóny s najväčšou pravdepodobnosťou Caro opustí trénerskú stoličku Realu. Najväčším kandidátom na tento post by mal byť Talian Fabio Capello, ktorý s týmto tímom získal v roku 1997 majstrovský titul.
Naopak, Arsenal pod taktovkou slovenského arbitra Ľuboša Micheľa odohral skvelý zápas a v súčte dvoch stretnutí s madridskými hviezdami dokonca nedostal ani jeden gól. "Keby mi pred súbojmi s Realom niekto povedal, že pri našich problémoch s obranou neinkasujeme ani raz, asi by som mu neveril. Chlapci ukázali nielen vysokú kvalitu, ale aj silné vôľové vlastnosti," uviedol Arsene Wenger.
LIGA MAJSTROV
Osemfinále: Arsenal -- Real Madrid 0:0
(prvý zápas 0:1, postupuje Arsenal), Ol. Lyon -- PSV Eindhoven 4:0 (2:0), góly: 26. a 45. Tiago, 71. Wiltord, 90. Fred (prvý zápas 1:0, postupuje Lyon), AC Miláno -- Bayern Mníchov 4:1 (2:1), góly: 8. a 47. F. Inzaghi, 25. Ševčenko, 59. Kaka -- 36. Ismael (prvý zápas 1:1, postupuje Miláno), FC Liverpool -- Benfica Lisabon 0:2 (0:1), góly: 36. Simao, 89. Miccoli (prvý zápas 0:1, postupuje Lisabon).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 04:04