StoryEditor

KVALIFIKÁCIA MS 2006 VO FUTBALE - ohlasy médií, odborníkov a hráčov

14.10.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

OHLASY ZAHRANIČNÝCH MÉDIÍ

Ria Novosti (Rusko): Rusko si pribuchlo dvere na majstrovstvá sveta. Bezgólová remíza ukončila sen Rusov na postup, keďže v tretej skupine mali Slováci pri zhodnosti bodov a dvoch remízach vo vzájomných zápasoch lepší gólový rozdiel.

Gazeta (Rusko): Rusko zostalo bez majstrovstiev sveta. Po bezgólovej remíze v Bratislave so Slovenskom zostala ruská zborná v 3. skupine iba tretia.

Sovetskij Sport (Rusko): Ruská zborná nesplnila úlohu. Vyhrať na pôde súpera sa jej nepodarilo. Na štadióne Slovana Rusi síce neinkasovali, ale ani nedokázali streliť gól. Bezgólová remíza sa teda rovná porážke nášho tímu. Na svoju radosť postúpili Slováci do baráže a možno sa im podarí prvýkrát kvalifikovať sa aj na majstrovstvá sveta.

Sport-Express (Rusko): Do Nemecka zborná Ruska nepocestuje. Vymenili sa hráči, vymenili sa prezidenti, vymenili sa hlavní tréneri, ale výsledky sa nezmenili.

Sport (ČR): Slovensko do baráže. V novembrovom boji o šampionát sa Česko môže stretnúť s bývalými federálnymi bratmi. Slovensko šalie a oslavuje historický úspech. Slovensko sa poriadne zapotilo až po hodine hry. Keď Rusi prevzali iniciatívu. Dovtedy mohli Slováci niekoľkokrát skórovať, ale netrafili. Keď sa hostia dostali do náporu, podržal svoj tím brankár Čontofalský.

MF Dnes (ČR): Kde bude stáť posledná prekážka? Ak to bude Slovensko, bude to bratovražedná bitka. Už v roku 1997 český tím v Bratislave v kvalifikácii MS potupne padol. Tréner Galis sa môže stať bohom. Proti Rusom im v priamom súboji stačila remíza.

CNN: Slováci remízou povedali Rusom - sorry. Slováci si bezgólovou remízou zabezpečili účasť v play-off. Postupom zo skupiny do baráže zaznamenali najväčší futbalový úspech za 12 rokov svojej samostatnosti.

Reuters: Slováci bezgólovou remízou s Ruskom spečatili svoju účasť v baráži. Hostia sa nemohli gólovo presadiť rovnako ako domáci, tí si však vytvorili viacero výborných streleckých príležitostí. Ruský brankár Akinfejev však čaroval.

OHLASY FUTBALOVÝCH ODBORNÍKOV

František Laurinec (šéf SFZ): Postup do baráže je výsledkom serióznej práce a postupného vývoja. Sme síce ďaleko za polcestou, ale ešte sme nedosiahli cieľ. Napriek tomu už teraz ďakujem všetkým, ktorí nás podporovali. Slovenský futbal dokázal, že má obrovskú podporu a veľkú perspektívu. Ak porovnáme oba západy s Ruskom, tak postúpil do baráže lepší tím. To napokon okrem delegátov FIFA potvrdila aj ruská strana. Proti Rusku ma potešilo, že sme nehrali len na to, aby sme nedostali gól, ale hrali sme veľmi ofenzívne. V baráži to bude dosť aj o šťastí, osobne by som si prial Česko.

Jozef Vengloš (šéf TMK SFZ): Vynikajúci výkon proti silnému a skúsenému súperovi. Rusi rozhodne neboli slabý súper. Slovenskí hráči majú už dostatok skúseností aj schopností, ktoré produkovali a ukázali hlavne v prvom polčase. V druhom polčase takticky vedeli eliminovať cvičený pohyb ruského mužstva. Slovensko postúpilo zaslúžene, tešíme sa na baráž.

Vladimír Weiss (tréner Artmedie Bratislava): Je to určite fantastický krok vpred. Teraz to treba potvrdiť v baráži. Bude to veľmi ťažké, ale ja verím, že s dobrým koncom pre nás. Pretože táto generácia aj s Galisom si to zaslúžia. Je to krok vpred pre slovenský futbal. Myslím si, že aj Artmedia trochu prispela k oživeniu futbalu na Slovensku a sme radi, že aj seniorská reprezentácie môže konečne dosiahnuť postup na významné podujatie. Baráž to je kto z koho, tak, ako to bolo v zápase s Ruskom. Bude to mať podobný náboj. Samozrejme uvidíme, koho nám za súpera určí žreb. Osobne by som si z tej trojice najviac želal Čechov. Na nich by sme vedeli zahrať.

HRÁČI O DNEŠNOM ŽREBE

Miroslav Karhan: Nevyrovnané účty máme s Turkmi, preto by bolo dobré ich vyradiť. Ale inak nemám žiadneho špeciálne vyhliadnutého súpera. Nechám to radšej na osud.

Roman Kratochvíl: Niečo mi našepkáva, že sa stretneme s Tureckom. Ja som im už pred odchodom na tento reprezentačný zraz hovoril, že ich dostaneme do baráže. Oni ma však presviedčali, že sa v baráži určite nestretneme, lebo, že cez Rusko neprejdeme. Tak teraz som zvedavý, čo budú hovoriť, ak by sa moje želanie splnilo.

Jozef Valachovič: Pre divákov i pre nás hráčov by bolo dobré hrať asi s Čechmi. Chýba im Jan Koller, ktorý je pre ich hru podstatným hráčom. Ale ja si myslím, že máme na to, aby sme sa o postup na majstrovstvá sveta pobili s každým súperom.

Kamil Čontofalský: Nerobím rozdiely, no rád by som dostal do baráže takého súpera, cez ktorého by sme prešli ďalej. Kto by to mohol byť? Neviem. Baráž sa bude hrať na dva zápasy, v ktorých o postupe bude rozhodovať každá maličkosť. Aj malá chyba môže zhatiť postup ďalej. Preto sa musíme na tie dva zápasy veľmi dobre pripraviť.

Ján Ďurica: V tejto situácii je asi jedno, koho nám žreb určí. Ak chceme hrať na budúcoročných majstrovstvách sveta, musíme aj cez baráž, ktorá nás čaká, prejsť. Verím, že sa nám to podarí. A že opäť budeme prepisovať históriu slovenského futbalu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 07:41