TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Prvá výhra Slovana. Hrdinom zápasu je štvorbodový Kanaďan Genoway

30.08.2017, 22:14
Autor:
TASRTASR
Zverencom trénera Miloša Říhu vyšla domáca premiéra v novej sezóne.

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL nad Dinamom Minsk 4:2. Zverencom trénera Miloša Říhu tak vyšla domáca premiéra v novej sezóne a do tabuľky si pripísali prvé tri body.

Na víťazstve Slovana sa najvýraznejšie podieľal kanadský center Colby Genoway, autor gólu a dvoch asistencií. "Belasí" sa najbližšie predstavia opäť na domácom štadióne v piatok 1. septembra o 17.00 h proti Sibiru Novosibirsk.

Slovan Bratislava – Dinamo Minsk 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Góly: 20. Genoway (Smoleňák), 47. Meszároš (Genoway, Řepík), 54. Řepík (Genoway, Meszároš), 59. Smoleňák - 14. Pavlovič (Materuchin), 32. Kovyršin (Šarangovič). Rozhodovali: Hofman, Gusev – Sadovnikov, Sazonov, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, 7406 divákov.

zostavy:
Slovan Bratislava: Mazanec - Meszároš, Barker, Ebert, Voráček, Švarný, Taimi, Hedera - Skalický, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Buchtele, Mikúš, Hrnka - Hecl, Sádecký, Šťastný - Sloboda

Dinamo Minsk: Enroth - Lisovec, Korobov, Šinkevič, Gragnani, Chenkel, Znacharenko, Bujnickij – Klinkhammer, Howden, Fontaine – Pavlovič, Šarangovič, Materuchin – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Gavrus, Kitarov, Linglet – Drozd

Aktivitu hostí v úvode stretnutia podporilo oslabenie Slovana, keď si po zbytočnom faule išiel na trestnú lavicu sadnúť Smoleňák, Mazanec však všetky strely vyrazil. V polovici úvodného dejstva bol počet striel vyrovnaný, ale hráči Minska sa dostávali do útočného pásma čoraz častejšie.

V 14. minúte sa po chybe obrany dostal k puku Pavlovič a poslal Dinamo do vedenia. V závere tretiny sa hostia mohli dostať dvojgólového náskoku, Materuchinova strela mierila iba do hornej žŕdky. V posledných sekundách sa však tešil Slovan z vyrovnania. V oslabení sa do nájazdu po prihrávke Smoleňáka dostal Genoway a nedal Enrothovi šancu.

Na začiatku druhej tretiny mal Slovan prvú výhodu presilovej hry v zápase, ktorá bola po 75. sekundách zvýraznená vylúčením ďalšieho hráča. Pokusy Kašpara, Viedenského i Barkera si ale cestu do siete nenašli. V 27. minúte sa v dobrej príležitosti ocitol Mikúš, ale mieril iba do brankára.

Na opačnej strane mohol skórovať Howden, zoči-voči Mazancovi však neuspel. To sa podarilo v 32. minúte pri ďalšej presilovke Dinama Kovyršinovi, keď sa puk po jeho strele dokotúľal so šťastím do bránky. Slovan bol v druhej časti hry strelecky aktívnejší, ale túto prevahu nedokázal využiť. V závere sa neujala ani Skalického strela z dobrej pozície.

Hráči bieloruského tímu sa snažili rozhodnúť v úvode tretieho dejstva, výbornú príležitosť zmaril Mazanec Lingletovi. Vzápätí mal Slovan možnosť presilovky, ktorú pol minúty pred koncom využil zásluhou tvrdej rany Meszároša od modrej – 2:2. Onedlho pri hre 4 proti 4 mal veľkú šancu najskôr Řepík, ktorý minul po dorážke voľnú časť bránky, na druhej strane nevyšlo hosťom prečíslenie dvoch proti jednému.

Domácim ale vyšla presilovka v 54. minúte, keď sa po ľavom krídle dostal k zakončeniu Řepík a rozhodol o víťazstve Slovana. Dinamo to v závere skúsilo bez brankára, hra vabank ale nepriniesla vyrovnanie. Naopak, gólom do prázdnej bránky spečatil skóre zápasu Smoleňák.

hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Sme iba na začiatku, robíme veci na poslednú chvíľu. Sme radi, že sme otočili zápas, ktorý sme nezačali až tak aktívne. Potom si chalani dali povedať. Disciplína a bojovnosť nám napokon priniesli víťazstvo."

Michal Řepík, hráč Slovana: "Chvalabohu za víťazstvo. Po neúspešnom tripe sme ho potrebovali. Gól ma potešil, ale strieľať ich je moja úloha."

Andrej Meszároš, hráč Slovana: "Som rád, že som po dlhom čase opäť mohol hrať hokej. Cítil som sa veľmi dobre. Gól ma samozrejme potešil, ale je jedno, kto ho dá. Dôležité je, aby sme vyhrávali aj v ďalších zápasoch."

Gordie Dwyer, tréner Dinama Minsk: "Blahoželám trénerovi Říhovi a jeho tímu k víťazstvu. Diváci videli dobrý zápas, pre nás sa neskončil dobre. V prvej tretine sme boli lepší, ale dostali sme gól v závere, čo ovplyvnilo zápas. Slovanu sa potom začalo dariť."

01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 13:37