StoryEditor

V Simplea dbáme na to, aby klient ponúkaným finančným riešeniam rozumel

29.09.2023, 00:00

Spoločnosť Simplea priniesla na Slovensko úplne nový koncept služieb v oblasti finančného plánovania. Franšízové pobočky otvorila vo viacerých mestách, v Bratislave sú štyri a postupne pribudne ďalších šesť. Dnes vám predstavíme Simplea.point v Ružinove, ktorú vedie franšízant Artur Zmeček.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

Finančné sprostredkovanie a poradenstvo nie je novinka, Simplea je však predsa len výnimočná. Čo predovšetkým klient ocení?

Ponúkame komplexné riešenia zložené z tých najvýhodnejších produktov na finančnom trhu, ktorým predchádza podrobná analýza situácie každého klienta. Simplea si tiež zakladá na dlhodobej spolupráci s klientom, pravidelnom servise, a zároveň má softvérovo najlepšie riešenia. Onedlho nás čaká ďalšia prevratná vec. V rámci strednej Európy neexistuje komplexné finančné plánovanie skutočne prepojené s každodennými bankovými službami, my sa o to snažíme, keďže naša materská spoločnosť v Česku zakladá plnohodnotnú retailovú banku s finančno-poradenským DNA. Čiže inovácie nie sú v samotnom finančnom sprostredkovaní, ale v spôsobe, akým to robíme a na akých hodnotách staviame naše služby.

 

                                      

Nešťastie nechodí po horách! Buďte pripravení, poistite sa ešte dnes.

                                      

                                

 

Má zmysel pýtať si radu od profesionála, ak mi po zaplatení účtov zvýši z výplaty najviac stovka?

Situácia každého klienta si vyžaduje individuálny prístup a hľadanie riešení presne podľa jeho aktuálnych potrieb. Môžeme mu pomôcť napríklad refinancovať hypotéku, vybaviť lacnejšiu poistku na byt alebo výhodnejšie poistenie na auto – a zrazu zistí, že vie ušetriť z výplaty nie stovku, ale možno 250 eur. Náš tím finančných expertov a sprostredkovateľov sa vo finančnom trhu vyzná, vieme nájsť najvýhodnejšie produkty ušité na mieru. Sme špecialisti v rôznych oblastiach, jeden kolega má cenné skúsenosti z poisťovníctva, druhý sa dlhodobo venuje hypotékam a napríklad ja tvorbe dobrých finančných plánov... Mimochodom, aj ja mám v Simplea svojho osobného finančného experta, človek je totiž voči sebe zaujatý.

Hovoríte, že hľadáte najlepšie riešenia. Aký je však rozdiel napríklad v dvoch rovnakých poistkách za rovnakú sumu?

Áno, poistky môžu vyzerať navonok rovnaké, ale možno jedna z poisťovní zakaždým hľadá výhovorky, aby sa vyhla poistnému plneniu. Ja ako profesionál viem odporučiť klientovi takú poisťovňu, ktorá mu v prípade zlej situácie garantuje rýchle a takmer stopercentné plnenie, bez zbytočných výluk.

image
Shutterstock

Bežní ľudia sa vo financiách nevyznajú. Rozumejú produktom, ktoré im ponúkate?

Je pravda, že mnohé inštitúcie sa snažia držať klienta v nevedomosti. My, naopak, mu pomáhame zorientovať sa vo financiách, čo najzrozumiteľnejšie mu vysvetľujeme, prečo je ten-ktorý produkt preňho najvýhodnejší. Zvyšovanie finančnej gramotnosti klienta je dôležité, a aj o to sa snažíme v Simplea.

 

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
30. apríl 2024 13:16