StoryEditor

Napísali o... Milošovi Zemanovi

28.10.2005, 00:00

Umenie odísť patrí v živote k tomu najťažšiemu. Zhora vyrieknuté platí vo všetkých sférach -- v politike, umení i v športe. Napríklad v politike to ako-tak zvládol Miloš Zeman, zatiaľ čo v popmusic s tým začína mať ťažkosti Helena Vondráčková. (Pavel Kovář, Reflex, 1. 6. 2005)

...dostaneme sa k ďalšiemu predsedovi vlády Milošovi Zemanovi. Ten ministrov neodvolával, ale priamo zarezával. (Názory a komentáre, časopis Týden, 17. 3. 2003)

Ako čarodejník praktizujúci magické rituály woodoo vyzerá v posledných týždňoch expremiér a bývalý šéf ČSSD Miloš Zeman. Na svojej chalupe na Vysočine akoby pred sebou mal handrové bábiky troch najväčších nepriateľov -- Vladimíra Špidlu, Stanislava Grossa a Lubomíra Zaorálka, do ktorých zapichuje ihly. (Oldřich Danda a Alexandr Mitrofanov, Právo 28. 3. 2003)

Myslím si, že keď Miloša Zemana zvolia, nebude to pre našu republiku žiadna katastrofa. Ešte v dobe, keď som viedol likérku, bol u nás Miloš Zeman na návšteve. Správal sa výborne, bol veľmi vtipný. (Václav Lupínek, bývalý riaditeľ Karlovarskej becherovky o Zemanovi, Plzeňský deník, 24. 1. 2003)

Myslím si, že sú dvaja porovnateľní kandidáti, a to je Václav Klaus a Miloš Zeman. Myslím si, že by dokázali reprezentovať republiku, a že by dokázali -- či to už vyznie značne paradoxne -- prevziať žezlo po Václavovi Havlovi v tom zmysle, že by neboli bábkami v rukách politických strán. (Jana Bobošíková, moderátorka TV NOVA, iDnes, 4. 1. 2003)

Medzinárodné inštitúcie od Svetovej banky a Medzinárodného menového fondu však upozorňujú, že u nás je temných zákutí veľa. Politici na ich odporúčania príliš nehľadia. Daňovým poplatníkom a poslancom, ktorí rozpočet schvaľujú, vôbec najviac sťažujú orientáciu vo vládnych účtoch mimorozpočtové fondy bývania a dopravy. Tie presadil bývalý premiér Miloš Zeman a míňal na ne peniaze, ktoré jeho vláda získala z privatizácie bánk. (Hospodárske noviny, 12. 10. 2005)

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 10:07