StoryEditor

Terasové terče: Na čo slúžia a ako ich využiť?

22.03.2023, 00:00

Kto by netúžil po modernej a štýlovej terase, na ktorej si môže vychutnať svoju rannú kávu alebo prečítať dobrú knihu? Jej stavba sa môže zdať náročná, no v skutočnosti to zvládnete aj sami. Stačí vám len menšia pomoc vo forme praktických terasových terčov.

Čo sú terasové terče?

Terasové terče sú praktickým a nenahraditeľným príslušenstvom pre laikov aj profesionálov. Zjednodušujú postavenie terasy pri dome či dokonca v okolí bazéna. Plusom je taktiež to, že sú univerzálne, majú vysokú odolnosť a pýšia sa aj nízkou hmotnosťou.

Ukladanie rektifikačných terasových terčov pod dlažbu predstavuje špeciálny druh suchej pokládky. V praxi to vyzerá tak, že vami zvolenú dlažbu ukladáte priamo na terče. Jednotlivým terčom sa dá veľmi jednoducho upraviť výška a sklon, vďaka čomu nikdy nedôjde k nerovnostiam či výrazným výškovým rozdielom.

image
Unsplash.com

Ako používať terasové terče?

Celý proces kladenia terčov je rýchly a bezproblémový. Na začiatok upravte terén, kde chcete terasu postaviť a natiahnite naň PVC fóliu. Na fóliu následne začnite ukladať jeden terč za druhým. V prípade, že je povrch príliš nerovný, použite korektory.

Pri práci budete potrebovať aj dodatočné príslušenstvo, ako napríklad medzerníky a dorazy, vďaka ktorým získate profesionálny výsledok bez menších nedokonalostí.

Výhody terasových terčov

Terasové terče majú veľké množstvo výhod, ako napríklad:

  • Univerzálnosť – terče môžete kombinovať s akýmkoľvek materiálom. Vhodný je kameň, drevo aj WPC dosky.
  • Vysoká nosnosť – terče majú nosnosť až 1 200 kg, preto sa nemusíte báť, že by sa v prípade ťažšieho nábytku alebo zvýšeného pohybu zničili.
  • Vysoká odolnosť – terče majú vysokú odolnosť a sú prakticky nezničiteľné, takže sa na ne môžete spoliehať dlhé roky.
  • Nižšia hmotnosť – terče odľahčujú terasu, pretože v porovnaní so sypkým podkladom sú oveľa ľahšie.
  • Prázdne miesto pod pokládkou – pod pokládkou zostáva prázdne miesto, ktoré môžete využiť napríklad na vedenie rozvodov.

Terče majú okrem toho aj ďalšie výhody, ktoré objavíte, keď s nimi budete pracovať. Dajte im šancu a postavte si terasu presne podľa vašich predstáv.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 09:22