Alicia Fdez/Shutterstock.com
StoryEditor

Autorohože ako súčasť jednoduchej údržby interiéru auta

14.03.2023, 00:00

Gumové rohože v aute sa nám zídu nielen v prechodnom období, ale celoročne pre udržiavanie hygieny. S touto doplnkovou výbavou sa spája množstvo výhod, ktoré ocení pravidelný aj výnimočný šofér. Je to najmä ich upravená konštrukcia so zvýšeným okrajom, netoxické látky bez typického zápachu po gume. Najnovšie modely navyše sprevádza praktický vaničkový tvar – udržiava nečistoty pohromade, pokiaľ gumové autorohože očistíme. Ich význam by nám bol v krátkosti jasný, ako ich však účelne používať?

Spoznávame autorohože vo svojom vozidle

Ideálne, keď si vyberieme autorohože na mieru so zodpovedajúcim tvarom pre svoj typ vozidla. To je prvý dôležitý krok, ďalej prihliadame na to, či ide o predné alebo o zadné autorohože. V prípade, že ich umiestňujeme na mieste vodiča, zameriame sa na funkčnosť a bezproblémový prístup k všetkým pedálom. Síce nie je nutné, no odporúča sa už pred prvým použitím autorohože vyumývať aspoň bežným saponátom. Umiestnime ich, až keď dôkladne uschnú.

Autorohože ukladáme na podlahu – ozaj jednoducho?

Montáž autorohoží závisí od konkrétneho modelu, pričom každý výrobca uprednostňuje vlastnú schému konštrukcie. Poznáme autorohože, kde skutočne stačí umiestniť ich v závislosti od fixačných prvkov. Zväčša ide o dodávanú, nie trvalú súčasť výbavy. Vy sami sa rozhodnete, či fixáciu použijete alebo nie. Aj pri tomto type autorohoží vás už v návode na obsluhu môžu upozorniť na dodatočné úpravy pomocou nožíka alebo nožníc. Je to pre potreby vyznačeného miesta na fixáciu. V ňom spravíme dieru a postupne zo spodnej a vrchnej časti vkladáme podložky rozdielnych priemerov. Pre dosiahnutie funkčnej a jednoduchej údržby interiéru auta majú podložky vykazovať pevné spojenie. Až následne uložíme autorohože na podlahu v originálnom fixačnom mieste.

Pozor, celý postup závisí aj od toho či sú pôvodné fixačné prvky súčasťou podláh, alebo nie. Pomôžeme si aj so zvyšnou fixáciou v balení, ale tu sa už vyžaduje lepšia zručnosť.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
16. apríl 2024 13:19