StoryEditor

Chcete urobiť na kongrese dobrý dojem? Dôkladne si ho naplánujte

16.02.2023, 00:00

Organizácia kongresu nie je žiadna lacná záležitosť. Cena však nie je jediný problém. Okrem nákladov na reproduktory a miesto konania je asi najväčšou investíciou čas, ktorý celej udalosti musíte venovať. Aby ste preto pred dôležitým publikom zaujali, ujasnite si pred zahájením kongresu, aký cieľ ním chcete dosiahnúť.

Na usporiadanie tejto udalosti môžete využiť viacero možností, treba však rátať aj s tvrdou konkurenciou. Aby to preto bolo celé pre vás o niečo jednoduchšie, predstavíme vám niekoľko základných požiadaviek, ktoré by mal kongres a jeho úspešná organizácia spĺňať.

Začnite správnym načasovaním

Plánovanie je základom každej úspešnej udalosti. A platí to aj pre kongres. Ak sa na túto udalosť nepripravíte dôkladne, uskutočnené kroky vám neprinesú nič dobré.

Vhodné je začať plánovať aspoň 8 mesiacov pred požadovaným dátumom udalosti, čo je dostatok času na to, aby ste dali do poriadku nielen organizáciu, ale tiež odstránili nepríjemnú bolesť panvového dna. Akákoľvek komplikácia vám môže všetko pokaziť.

Len s prípravou v dostatočnom predstihu si naopak môžete byť istí, že všetko dobre dopadne a v prípade nečakanej udalosti máte k dispozícii plán B.

Nájdite si na kongres vhodné miesto

Každý kongres stojí alebo padá na zvolenom mieste. Pri jeho výbere je preto potrebné zvážiť niekoľko vecí.

Je lokalita ľahko dostupná pre vašu cieľovú skupinu? Napríklad, ak očakávate veľa návštevníkov, potom je najlepšie mať k dispozícii konferenčné centrum s dobrými možnosťami parkovania, ako sú napríklad konferenčné miestnosti v Hoteli Park v Piešťanoch. Na takomto príjemnom kongrese v Piešťanoch potom môžu ostať hostia aj cez noc.

Dostatočná kapacita ubytovacích jednotiek, príjemné prostredie, technické vybavenie a stravovacie zariadenie v blízkosti – patria k základom, na ktorých každý úspešný kongres stojí.

Pripravte sa na úspešnú prezentáciu

Veľmi dôležitým aspektom prezentácie na kongrese je vaše osobné pôsobenie. Nielen správna gestikulácia, výslovnosť a milé vystupovanie, ale aj prívetivý vzhľad robia svoje. Veľmi vzácny je dnes srdečný úsmev, ktorý „roztápa“ všetky ľady. No aj na jeho dosiahnutie musíte myslieť dopredu. Ideálne formou pohodlného bielenia zubov v domácom prostredí. Uvidíte, že krásne a žiarivo biele zuby sú krajšie ako vzácny šperk na tele.

image
Horyd Yury/shutterstock.com

Nezabudnite na reklamu. Sublimačné hrnčeky sú skvelé

Ak máte vyriešenú prezentáciu vašej firmy osobným vystupovaním, je na čase prejsť na tú všeobecnú, ktorá vám v dosahovaní cieľov určite pomôže. Na tento účel dnes veľmi dobre slúžia a využívajú sa služby online marketingu. Prečo to ale neskúsiť s modernými sublimačnými hrnčekmi.

Je to viac osobná forma reklamy, ktorá zároveň plní úžitkovú hodnotu, takže jej zhotovením vyriešite niekoľko vecí naraz.

image
G-stock Studio/shutterstock.com

Poistite si všetky cesty

Na kongres sa musíte určitým spôsobom včas dostaviť. Meškanie nie je dobrou vizitkou, obzvlášť, ak je realizácia kongresu vo vašej réžii. Na rýchlu prepravu mnohí využívajú svoj automobil, ktorého vstup na vozovku je dobré poistiť pre prípad vzniku škodovej udalosti.

Na tento účel vám najlepšie poslúži komplexné zmluvné poistenie auta, ktoré si môžete vybrať v dnešnej dobe digitalizácie aj online. Stačí si z pomedzi množstva ponúk urobiť porovnanie a vybrať to, čo vám cenou aj krytím najviac vyhovuje.

Ak na tieto dôležité veci nezabudnete, kongres dopadne presne podľa očakávaní a prinesie nielen vášmu biznisu úspech.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 16:38