StoryEditor

5 tipov, ako nájsť dokonalé šaty

02.09.2022, 00:00

Kľúčom k tomu, aby ste vyzerali skvele, nie je dodržiavanie všetkých najnovších módnych trendov. Mali by ste v prvom rade zvoliť šaty, ktoré lichotia vašej postave, a ktoré ladia s vašim osobným štýlom. Čo ak však neviete, aký je váš štýl, alebo ktoré šaty sú pre vás vhodné? Poradíme vám.

Nájdite svoj štýl

Štýl sa týka konkrétneho spôsobu vášho vyjadrenia – či už prostredníctvom oblečenia, štýlu písania, alebo štýlu v akom máte zariadený domov. Vo svete módy je „štýl“ zvyčajne skratkou pre „osobný štýl“ alebo spôsob, akým sa jednotlivec vyjadruje prostredníctvom estetických rozhodnutí, ako je oblečenie, doplnky, účes a spôsob, akým si zostavuje outfity. Štýl je nadčasový. Niekto, kto je štýlový, môže a nemusí nasledovať módne trendy. Osobný štýl je skôr o rozvíjaní zmyslu pre to, čo sa vám páči a v čom sa cítite dobre, ako o tom mať na sebe najnovšie módne trendy za každú cenu.

Nájdite módnu inšpiráciu

Pri hľadaní módnej inšpirácie začnite vo vašom okolí. Porozmýšľajte nad sesternicou, ktorú neustále obdivujete alebo nad kamarátkou, s ktorou rady chodíte na nákupy. Strávte čas na sociálnych sieťach a sledujte, ako sa obliekajú priatelia a celebrity, od neformálnych outfitov, ako sú crop topy a legíny, až po kombinácie ako saká, svetre a roláky. Pokojne si tieto obrázky niekam ukladajte. Keď sa neskôr na ne pozriete, pravdepodobne budete môcť medzi nimi nájsť isté podobnosti. Blogy sú tiež plné módnych tipov a inšpirácií na to, ako by mohli vyzerať vaše dokonalé šaty. Nájdite si zopár módnych blogeriek, ktorých štýl vás zaujíma, a sledujte ich. Ak existuje celebrita alebo influencerka, ktorej štýl sa vám páči, hľadajte u nich inšpiráciu. Ďalším skvelým zdrojom sú módne časopisy.

image
Shutterstock

Experimentujte

Pokiaľ chcete nájsť vaše dokonalé šaty, pravdepodobne budete musieť chvíľu hľadať a skúšať. Nebojte sa do vášho šatníka pridať jedinečné kúsky, ktoré ukážu vašu osobnosť. Môže to zahŕňať určité experimentovanie, takže nezabudnite, že je v poriadku, ak zmeníte názor, a šaty si už znovu neoblečiete. Môžete ich pokojne vrátiť alebo ich niekomu darujte. Nájsť váš osobný štýl a dokonalé oblečenie pre vás je o hraní sa s módou, aby ste zistili, v ktorom oblečení sa budete cítiť najlepšie. Začnite s výraznými doplnkami a farebnými prvkami, a potom pracujte na zmiešaní a zladení vzorov a textúr. Možno to je to, čo hľadáte.

Zistite typ vašej postavy

Určite už viete, že existujú štyri typy postavy, ktoré vám rozhodne pomôžu pri výbere vašich dokonalých šiat. Ak chcete zistiť, aký typ postavy máte, je dobré najskôr si zmerať za pomoci krajčírskeho metra vaše miery. Začnite od vášho poprsia a smerujte nadol k pásu a bokom. Vaše miery následne môžete vložiť do online kalkulačky, ktorá vám ihneď povie, aký typ postavy máte. Nakupovanie dámskych šiat pre vás od tohto momentu nikdy nebolo jednoduchšie. Môžete sa totiž zamerať na konkrétne strihy, ktoré na vás budú vyzerať skvelo.

Nakupujte podľa druhu vašej postavy

Pri obdĺžnikovej postave stavte na šaty, ktoré vytvárajú krivky. Ideálne sú vypasované alebo puzdrové sukne a šaty alebo kúsky, ktoré vám pomôžu definovať pás. Zamilujete si aj zavinovacie šaty a blúzky.

Postava presýpacích hodín bude zase vyzerať božsky v rovnakom type šiat. Tu sa pokojne inšpirujte Kim Kardashian, ktorá s týmto typom postavy dokáže v oblasti módy robiť divy. Určite sa ale vyhnite voľným šatám, v ktorých môžete pôsobiť neforemne.

Postave v tvare jablka svedčia A-čkové šaty a sukne. Vyhnite sa opaskom a objemným kúskom, ale tiež sukniam, ktoré príliš pútajú pozornosť na spodnú časť vášho tela.

Pri postave v tvare hrušky je zase kľúčové odviesť pozornosť od vrchnej časti tela a vytvoriť jednotný celok. Stavte na šaty s oddelenými dielmi, aby ste vyvážili vašu postavu.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 22:06