StoryEditor

Sama a Martina hranie Valorantu dostalo na finále do Brazílie. Je to o tréningu, Valorant spája to najlepšie z FPS hier

Miroslav Kamody18.10.2023., 14:30h

Samuel Gall a Martin Brečka využili príležitosť a zúčastnili sa turnaja Red Bull Campus Clutch. Ovládli národné finále a svoje sily si zmerali s tými najlepšími hráčmi na svete.

Lajkuj Brainee.sk na

To, čo pred vyše 50 rokmi začalo ako nevinné vyplnenie voľného času počas upršaných dní, sa postupne premenilo na multimiliardový biznis. Gaming a e-športy nestále rastú na popularite, a to aj s priamou účasťou Slovákov. Dôkazom toho sú aj Samuel Gall a Martin Brečka.

Tí sa so svojim tímom stali minuloročnými víťazmi národného kola Red Bull Campus Clutch, e-športového turnaja v hre Valorant. Okrem titulu slovenských šampiónov si zaistili aj miestenku na svetové finále, ktoré sa konalo v brazílskom São Paulo.

image

Si študent a v gamingu si doma? Nezmeškaj kvalifikáciu na Red Bull Campus Clutch

To najlepšie z FPS hier v jednom

A prečo práve Valorant? „Ja som predtým hrával CS-ko a Overwatch a Valorant je vlastne niečo medzi tým, taký zlatý stred, ktorý sa mi najviac páčil. Strieľanie a podobné veci sú z CS-ka prebraté, a tí agenti a ability sú podobné Overwatch, čiže to bolo pre mňa najlepšie, čo môže byť,” vysvetľuje Samuel.

„Mne sa to páči podobných štýlom. To CS-ko je od 1.6 až po to najnovšie v podstate stále o tom istom, nič sa tam nezmenilo. A práveže ten Valorant to tými schopnosťami obohatil. Sú tam tí agenti, stále prichádzajú noví, rôzne kombinácie, čo sa tam dajú robiť spoločne s tímom, takže preto mi to prišlo zaujímavejšie,” dopĺňa ho Martin.

image

Samuel (prvý sprava) a Martin (druhý zľava) po víťazstve na minulom ročníku

Red Bull/Soňa Maléterová

Svetové finále

„V Brazílii to bol nabitý program. Najviac sa mi ale páčil ten posledný finálny deň, bolo to na 24. poschodí, kde sme mali výhľad na celé mesto, a potom sme mali možnosť ísť až na 27. poschodie, kde sme oslavovali celé finále. A to je iba jeden z eventov, bola ich tak kopa ďalších,” spomína na svetové finále Martin, ktorého herná prezývka je WicketFruit.

Na otázku, na čo spomínanú najradšej, Samuel bez zaváhania hovorí, že hranie. „Hrali sme v takých kontajneroch, kde sme boli iba my piati vedľa seba, a bol by som rád, keby sme sa dostali na ten stage, čo bol náš cieľ, ale nepodarilo sa nám to,” hovorí. Optizmizmus ho ale neopúšťa.

Obaja sa totiž zúčastnili aj tohto ročníka Red Bull Campus Clutch, kde hladko prešli z prvého miesta prvej kvalifikácie na národné finále. Každý z nich však bol v inej pozícii. Zatiaľ čo Samuel je líder tímu, Martin po novom pôsobí ako tréner. Chcú sa tak lepšie pripraviť a vyvarovať sa chybám, ktoré urobili minulý rok.

image

Si správny gamer? Zapoj sa do týchto nadupaných e-športových turnajov, vyhrať môžeš až 20-tisíc a letenku do Istanbulu

Zahrať si môžeš aj ty

Pokiaľ ťa baví Valorant a chceš si vyskúšať, aké je to hrať na e-športovom turnaji, ešte stále sa stíhaš zapojiť do druhej kvalifikácie. Pokiaľ sa ti zadarí, dostaneš sa na národné finále, ktoré sa bude konať v trnavskom Red Bull Gaming Hube. A ak tvoje skills prevýšia ostatných, postúpiš na svetové finále, ktoré sa tento rok bude konať v tureckom Istanbule. 

A týmto zážitkom to rozhodne nekončí! Ešte väčším lákadlom je finančná výhra vo výške 20-tisíc eur, ktorú si domov odnesie víťazný tím. Hrá sa v klasickom formáte 5v5. Ak teda nechceš zmeškať svoju životnú príležitosť, registruj sa ešte dnes a ukáž všetkým, že na to máš! Svoj tím registruješ pár klikmi NA TOMTO ODKAZE.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 14:55