Podcast DigitalkyAlžbeta Harry Gavendová/HN
StoryEditor

Digitalky: nový originálny blikajúci smartfón, prvé jazdy s luxusným elektroautom a ako sa vyrábajú smartfóny

Alžbeta Harry Gavendová27.08.2023., 11:00h

Uvoľnený technologický podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších. Vypočujte si informácie z tech sveta, ktoré by vám nemali ujsť.

Lajkuj Brainee.sk na

Letné vydanie podcastu Digitalky je tu! Totiž, museli sme počkať, kým si pán Školník užil svoje zaslúžené prázdniny. Richard sa mesiac potuloval po menších dovolenkách, no zároveň zberal skúsenosti so svojím novým parťákom – teardrop mini karavanom Bomi, o ktorom ti nadšene porozpráva. 

Medzitým sme spoznali druhú generáciu smartfónu Nothing Phone, ktorý má jednoduchý názov Nothing Phone (2). Tomuto telefónu sa podarilo zaujať svojím priehľadným dizajnom a blikajúcimi diódami na zadnej strane. Vďaka tomu je neprehliadnuteľný, keďže hystericky bliká pri prichádzajúcich správach či hovoroch. Avšak, mnohým ľuďom sa to páči a basta. 

 

Ja som bola v lete pracovne v USA previezť sa na prvom elektromobile Rolls-Royce Spectre, takže sa s tým trochu pochválim. Dozvieš sa, aká bola priemerná predajná cena Rolls-Royceov minulý rok, ale aj to, čo to znamená „champagne drive“. Práve tak totiž musia jazdiť profesionálni šoféri tejto luxusnej značky.

Okrem tohto som tiež navštívila Južnú Kóreu, kde nám na domácej pôde predstavil Samsung svoje ohybné smartfónové novinky Galaxy Z Flip 5 a Z Fold 5. Zároveň sme tiež navštívili aj ich továreň v Gumi, kde sa telefóny nie len vyrábajú, ale aj nemilosrdne testujú hádzaním na zem či polievaním vodou. Mimochodom, práve z Gumi vzišiel prvý mobilný telefón od Samsungu s označením SH-100. Stalo sa tak v roku 1998.

V neposlednom rade, otestovala som už aj novú skladačku Galaxy Z Flip 5. Ak ťa teda zaujíma, kam sa výrobca posunul s novinkou, vypočuj si podcaste vyššie.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 01:08