Podcast DigitalkyHN/Alžbeta Harry Gavendová/
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Čo priniesol iOS 16 a prvé dojmy z hodiniek Amazfit T-Rex 2

Alžbeta Harry Gavendová18.06.2022., 12:00h
Lajkuj Brainee.sk na
  • Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.
  • Čo priniesli nové smart hodinky Amazfit T-Rex 2 a telefón Samsung Galaxy M23?
  • Zhrnieme ti aj základné info o iOS 16 a novom čipe M2 od Apple. 

Podcast Digitaky ti dnes naloží slušnú porciu. Jabĺčkový výrobca má za sebou veľký deň. Uviedol totiž naozaj hromadu produktov zo svojej záhradky. V pripravovanom systéme iOS 16 pre iPhony budeš mať možnosť prispôsobiť si dizajn zamknutej obrazovky, zvoliť si tu obľúbený obázok či karty s rôznymi informáciami.

Ak využívaš Apple Mapy, poteší ťa pridanie viacerých zastávok do plánovača trasy a Apple chystá aj 3D zobrazovanie miest. Z hľadiska bezpečnosti výrobca popracoval na funkcii Safety Check, kedy budete môcť zastaviť prístup k istým účtom vybranej osobe. Tá ťa zároveň nebude môcť už ani vyhľadať cez funkciu Nájsť.

Nevynecháme ani zhrnutie schopností nového čipu M2, ktorý tvorí vstupný model do druhej generácie Apple Silicon, teda vlastných appláckych procesorov. Je to riadna mašina, i keď sa zrejme v priebehu času ešte stretneme s výkonnejšími verziami, ako napríklad M2 Pro či M2 Max. Tieto čipy zároveň Apple rovno uviedol v novinkách MacBook Pro a MacBook Air. V skratke ti povieme aj o nich.

Dnes to však nebude len o Apple. Predstavíme ti smartfón Samsung Galaxy M23 spolu s jeho plusmi a mínusmi a nevynecháme ani pomerne horúcu novinku – smart hodinky Amazfit T-Rex 2. Je to nasledovník modelu T-Rex, teda outdoorových smart hodiniek od čínskeho výrobcu.

Rišo vám tiež predstaví pomerne zbytočnú vec v podaní krytu na mobil z Aliexpressu, ktorý má tvar analógového fotoaparátu. Bol z nej nadšený, až kým ju nedostal do rúk. Okrem toho, samozrejme, nezabudneme v podcaste mnohokrát tematicky odbočiť. Pretože – odbočky sú naše druhé meno.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:34