Vraždiaci klaun John Wayne Gacy.Twitter.com/darkstar/
StoryEditor

Prekabátil policajtov a zavraždil 33 chlapcov. Pred popravou povedal, že nič neľutuje

HNonline.sk15.05.2022., 13:30h

V mrazivom svedectve, ktoré ešte nikto nepočul, povedal John Wayne Gacy právnikom, ako „prekabátil“ políciu a systém, pretože ho môžu zabiť iba raz – zatiaľ čo on zabíjal znova a znova.

Lajkuj Brainee.sk na

Prešlo už takmer 30 rokov, čo bol hrozivý vrah John Wayne Gacy konečne usmrtený za jeho šesťročné vraždenie, píše portál Daily Star. Jeho besnenie si vyžiadalo životy 33 mladých mužov a chlapcov. 

Nikto nečakal, že bude jedným z najproduktívnejších sériových vrahov v Amerike. Vnímali ho ako rodinného muža, ktorý ako klaun menom Pog chodil na detské oslavy. Jeho príbeh bol vyrozprávaný už veľakrát, keď sa postupne odhaľovali jeho ohavné činy. 

Tentokrát však ho vyrozprával on sám. Mrazivé nahrávky, ktoré si môžeš vypočuť v dokumente Conversations With Killer: The John Wayne Gacy Tapes z dielne Netflixu, ukazujú Gacyho, ako sa svojím právnikom chváli tým, že „prekabátil“ políciu. Ďalej odhalil, že svoje obete nevnímal ako ľudské bytosti. 

{embed_vast_YT}https://youtu.be/vIDbiQB6N28{/embed_vast_YT}

Je nechutné, keď ho počujete sa priznať, že vražda mladého muža mu priniesla „orgazmus otupujúci myseľ“. Chytili ho až vtedy, keď sa jedna z jeho najmladších obetí, iba 15-ročný Rob Piest stratil. Jeden zo svedkov si spomenul, že ho videl hovoriť práve Johnom Waynom Gacym

Policajti potom zachytili aj pach hnijúceho mäsa a urobili raziu v dome vražedného klauna. Našli tam 29 tiel pochovaných pod jeho príbytkom. Maniak potom priznal, že štyri ďalšie hodil do rieky, lebo pod jeho domom mu už došiel priestor. 

{article}64140{/article}

Pred súd sa tento vraždený klaun postavil 6. februára 1980. Porota ho po necelých dvoch hodinách zvažovania usvedčila z 33 vrážd a odsúdili ho na smrť. Trvalo až 14 rokov pokiaľ ho popravili. Ako uvádza portál Daily Star, bolo to 10. mája 1994 na výročie jeho prvého zatknutia v roku 1968 za sodomiu v meste Waterloo v štáte Iowa. Napriek tomu, že bol tesne pred popravou, neprejavil žiadnu ľútosť. 

{embed_photo}29558{/embed_photo}

Vyšetrovateľ z okresu Cook Greg Bedoe, ktorý bol pri poprave maniaka, v dokumente povedal: „Dúfal som, že Gacy bude úplne zničený, bude kričať, plakať. Chcel som, aby sa bál. Chcel som, aby trpel, tak ako všetky jeho obete.“

Namiesto toho však vražedný klaun zavtipkoval: „Hej, mám pre teba novinky, zabil som 33-krát, a ty ma zabiješ len raz. Gacy ich opäť prekabátil.“ Po tomto komentári nasledoval zlovestný smiech. 

Hrozný vrah, ktorý svoje obete znásilňoval, mučil a následne zavraždil, povedal: „Myslím si, že porota urobila správnu vec, keď ma uznala vinným, ale nemyslím si, že mi mali dať trest smrti.“ Keď sa ho z údivom opýtali prečo, odpovedal: „No, nepočuli celý príbeh.“ Na záver dodal, že nemá žiadne výčitky. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 00:56