Mark Hamill ako Luke SkywalkerDisney/Lucasfilm
StoryEditor

Mark Hamill začne predávať podpísané Star Wars plagáty. Chce tak pomôcť ukrajinskej armáde

Miroslav Kamody08.02.2023., 13:00h

Predstaviteľ Luka Skywalkera zo série Star Wars je opäť pripravený podať pomocnú ruku Ukrajine. A radujú sa hlavne fanúšikovia sveta z preďalekej galaxie.

Lajkuj Brainee.sk na

Star Wars patrí k najikonickejším filmovým sériám kinematografie. Deväť filmov a množstvo seriálov otvorilo úžasný svet preďalekej galaxie a vytvorilo kult, ktorý ešte aj dnes, takmer 50 rokov od premiéry prvého filmu, objavujú noví fanúšikovia.

Hlavná hviezda pôvodnej a sequelovej trilógie Mark Hamill sa od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu rozhodol napadnutej krajine pomáhať. A pokračuje v tom doteraz.

image

Seriálový svet Hviezdnych vojen sa rozrastie. Pozri sa, čo všetko vieme o Star Wars: Ahsoka

Nech ťa sila sprevádza

Ako informuje Politico, fanúšikovia Star Wars a samotného herca majú obrovský dôvod na radosť. Mark totiž začne dražiť podpísané memorabílie Star Wars v snahe pomôcť ukrajinskej armáde.

Podpísané limitované edície plagátov Hviezdnych vojen budeš môcť získať v aukcii, ktorá by sa mala začať už čoskoro. Herec  rozhovore priznal, že vo všeobecnosti nie je veľký fanúšik podpisovania a predaja memorabílií.

image

Mark Hamill ako Luke Skywalker

Disney/Lucasfilm

Plagáty sa budú dražiť už čoskoro

Po desaťročiach strávených v tejto filmovej galaxii si však uvedomuje, že celá franšíza je o robení toho, čo je považované za správne. A tento projekt získavania financií spolu s ukrajinskými ozbrojenými silami, ministerstvom digitálnej transformácie a platformou United24 mu príde ako vhodný spôsob, ako využiť svoj status medzinárodnej celebrity na pomoc iným.

Viac sa o celej iniciatíve dozvieš priamo na webe United24, ktorú by si mal odteraz sledovať o niečo pozornejšie, pokiaľ si chceš pre seba uchmatnúť jeden z limitovaných podpísaných plagátov.

image

Tento kvíz zvládnu len najväčší Star Wars fanúšikovia. Patríš medzi nich?

Ukrajine prepožičal aj svoj hlas

Mark Hamill v priebehu minulého roka už rozbehol zbierku na drony pre ukrajinskú armádu. Aby toho nebolo málo, Ukrajine ponúkol aj svoj hlas. Hlási totiž útoky ruských rakiet či bezpilotných lietadiel v anglickej verzii aplikácie Air Alert, ktorá ľud varuje v reálnom čase.

Aplikácia Air Alert, ktorú vytvorila ukrajinská spoločnosť Ajax System po začatí invázie ako doplnok včasného varovania k sirénam proti náletu, odosiela používateľom varovné informácie o útoku vo všetkých 24 regiónoch Ukrajiny a Kyjeva.

image

Fotky sú desivé, no cítiť z nich silu vzdoru. Ukrajinskí športovci sa pripravujú na Olympijské hry v zničených budovách

Vo svojej najnovšej aktualizácii Air Alert obsahuje Hamillov komentár, ktorý poskytuje aktuálne informácie o piatich druhoch útokov, ktorým Ukrajina pravidelne čelí: letecké útoky, delostrelecká paľba, pouličné boje a chemické a radiačné riziká.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:17