Pokračovanie Duny má prvý trailer.Twitter/ Discussingfilm/
StoryEditor

VIDEO Duna sa vracia v epickom traileri. Timothée Chalamet jazdiaci na obrovskom piesočnom červovi ti vyrazí dych

Michal Čiernik04.05.2023., 10:00h

Warner Bros práve zverejnilo ohromujúci prvý trailer k očakávanému Dune: Part Two.

Lajkuj Brainee.sk na

Je čas vrátiť sa do pieskových dún na Arrakis. Nová epická ukážka obsahovala prvé zábery na princeznú Irulan (Florence Pugh) a krutého Feyd-Rauthu Harkonnena, ktorého stvárni Austin Butler. Okrem toho nám trailer poskytol pohľad na kľúčový moment filmu, ako Timothée Chalamet jazdí na obrovskom piesočnom červovi.

Herecké obsadenie

Chalamet si zopakuje svoju rolu Paula Atreidesa, zatiaľ čo Rebecca Ferguson sa vráti ako jeho matka Jessica Atreides, obaja sú na úteku po smrti atreidského patriarchu, vojvodu Leta Atreidesa. Josh Brolin sa k nim pridáva ako Gurney Halleck, Paulov učiteľ a telesný strážca, ktorý sa zaviazal chrániť rod Atreidov. Tešiť sa môžeš aj na Zendayu, ktorá si zopakuje rolu Chani, členky fremenského kmeňa.

Vracia sa aj Stellan Skarsgård ako zúbožený a zlý barón Harkonne. Ďalšími členmi sú Javier Bardem ako vodca fremenov Stilgar, Charlotte Rampling ako Bene Gesserit Ctihodná matka Mohiam, Léa Seydoux ako Lady Margot a Stephen McKinley Henderson ako Thufir Hawat.

Príbeh

Druhá časť bude pokrývať druhú polovicu Herbertovej knihy, keďže Paul pokračuje vo svojom vzostupe k moci a snaží sa pomstiť rodine Harkonnenovcov. Prvý film nám ukázal, ako sa Paul Atreides a jeho matka pripojili k fremenom. To by mohlo naznačovať viac záberov s týmto kmeňom, čo potvrdila aj Zendaya v nedávnom rozhovore. „Tentoraz nie je len v snoch,“ povedala herečka o väčšej úlohe Chani v druhom filme.

Režisér Villeneuve opísal pokračovanie ako „akčný, epický vojnový film“, na rozdiel od prvého filmu, ktorý bol „viac hĺbavým filmom,“ prezradil. „Je to oveľa hustejšie. Išli sme na úplne nové miesta. Nechcel som mať pocit opakovania. Sú to úplne nové súpravy. Všetko je nové,“ spresnil tvorca filmu.

image

Nový seriál z prostredia Duny sa natáča v Budapešti. Pozri sa, čo všetko o ňom vieme

Kanadský režisér tiež dodal, že celý film bol natočený v Imaxe, formáte veľkorozmerného kinematografického systému. Dune: Part Two by mala byť uvedená do kín po celom svete 3. novembra.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 21:23