Pápež FrantišekTASR/Andrew Medichini
StoryEditor

Pápež s jasnou výzvou pre ľudí: Cez Vianoce utrácajte menej, peniaze radšej darujte Ukrajincom

TASR14.12.2022., 13:25h

Pápež František vyzval v stredu ľudí, aby počas Vianoc utratili menej na vianočné darčeky a oslavy a ušetrené peniaze darovali ľudom na vojnou ničenej Ukrajine.

Lajkuj Brainee.sk na

„Oslavovanie Vianoc je pekné. No znížme trošku vianočné utrácanie. Majme skromnejšie Vianoce a darčeky. To čo ušetríme, pošlime na záchranu Ukrajincov, ktorí to potrebujú,” uviedol pápež počas pravidelnej generálnej audiencie vo Vatikáne.

image

Rusi sa znižujú k zákerným teroristickým praktikám. Nastražené bomby nechávajú v hračkách či chladničkách

Počas takmer desať mesiacov trvajúcej vojny sa život Ukrajincov ešte viac skomplikoval po príchode zimy, pretože ruská armáda zamerala svoje útoky na objekty energetickej infraštruktúry.

Sú hladní a je im zima

V ich dôsledku dochádza opakovane k výpadkom dodávok tepla, elektrickej energie a vody do domácností, ako aj k narušeniu telefónneho signálu. Ukrajinci podľa pápeža preto veľmi trpia.

image

Pápež František

TASR/Andrew Medichini

„Sú hladní a je im zima. Tak veľa ich zomrie, pretože tam nie sú lekári ani zdravotné sestry,” uviedol František. Na medzinárodnej darcovskej konferencii, ktorá sa konala v utorok v Paríži, sa na pomoc Ukrajine počas aktuálnej zimy vyzbierala približne miliarda eur, pripomína AFP.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:39