Po návrate do Ruska chce pomôcť Donbasu.Čtk/
StoryEditor

Hneď, čo sa po výmene vrátil do Ruska, chce pomôcť Donbasu. Obchodník so zbraňami inváziu na Ukrajine podporuje

iDnes.czČTK11.12.2022., 18:18h

Šéf zahraničného výboru ruskej Štátnej dumy Leonid Slickj prizval k spolupráci pašeráka zbraní Viktora Buta, nedávno prepusteného z amerického väzenia, informovala agentúra TASS. Buď sa vo štvrtok po 15-ročnom pobyte vo väzení vrátil do vlasti potom, čo ho Washington vymenil za Ruskom väznenú americkú basketbalistku Brittney Grinerovú.

Lajkuj Brainee.sk na

Sluckij uviedol, že jeho výbor sa zapodieva otázkami pomoci Rusom, ktorí sa v zahraničí dostali do zložitej situácie. „A skúsenosti zo spolupráce pri oslobodzovaní Viktora budú isto užitočné,“ povedal na sociálnej sieti Telegram zákonodarca, píše sa na iDnes.  

Sluckij tiež napísal, že prvé, na čo sa ho But po návrate do Ruska opýtal, bolo, ako môže „pomôcť Donbasu.“ Rusko vysvetľuje inváziu na Ukrajinu ako údajnú snahu pomôcť rusky hovoriacim obyvateľom Donbasu na východe Ukrajiny.

image

Rusi vyhubili na Ukrajine tisíce delfínov. Zelenskyj obvinil Putina z ekocídy

Ofenzívu podporuje

V sobotňajšom rozhovore s ruskou televíziou RT But povedal, že ruskú ofenzívu na Ukrajine podporuje, a že je hrdý na ruského prezidenta Vladimíra Putina. 

Americká stanica cnn označila výmenu Grinerovej za Buta za nevyváženú a podotkla, že basketbalistku poslal ruský súd do trestaneckej kolónie za držanie jediného gramu hašišového oleja, zatiaľ čo But bol údajne najaktívnejším obchodníkom so zbraňami minulej dekády a živil konflikty v Afrike aj mimo dnej. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:32