Scéna z filmu Captain AmericaDisney/marvel Studios/
StoryEditor

Kyjev má laboratóriá na zmutovaných vojakov. Rusi vysvetľujú, prečo sa im vo vojne nedarí

kam20.07.2022., 14:30h

Okrem priznania, že Rusi na viacerých miestach prehrávajú, prišla dvojica zákonodarcov s jasným vysvetlením, prečo sa Ukrajincom darí.

Lajkuj Brainee.sk na

Vojna na Ukrajine trvá už už od februára a nič nenasvedčuje tomu, že v blízkom čase len tak skončí. Rusko od začiatku invázie utrpelo ťažké straty, no podľa všetkého Kremeľ verí, že konečne vie, prečo vo vojne prehráva. Ako totiž píše web Kommersant, dvaja ruskí zákonodarcovia zisťovali, či Ukrajina spustila spolu s USA „nebezpečný vojensko-biologický projekt“ na vytvorenie zmutovaných vojakov.

Áno, v podstate si to predstavujú nejako tak, ako si mohol vidieť v komiksovom filme Captain America, informuje Unilad. Konstantin Kosačev, podpredseda ruskej Rady federácie, a Irina Yarovaya, podpredsedníčka Štátnej dumy, sa domnievajú, že narazili na všemocné tajomstvo.

image

Bývalý veliteľ NATO prehovoril: Prímerie na Ukrajine bude do pol roka, potom sa stane toto

Vraj objavili netypické choroby

Tvrdia, že vykonali sériu krvných testov na ukrajinských vojnových zajatcoch a zistili „množstvo chorôb vrátane tých, ktoré sú pre územie Ukrajiny netypické“. Niektoré z týchto chorôb zahŕňajú hepatitídu A a západonílsku horúčku. „Obsah príslušných látok niekoľkonásobne prekračuje prípustné normy,“ uviedol Kosačev.

Senátor dodal: „Robili sa na nich pokusy a na území Ukrajiny sa robili pokusy s mimoriadne nebezpečnými chorobami, ktoré by sa za určitých okolností mohli použiť na vojenské účely.“ Irina Yarovaya uviedla, že pri vyšetrovaní sa údajne našli „bankovky infikované vírusom tuberkulózy v Luhanskej ľudovej republike“.

„A tie drogy zvyšujúce výkonnosť, ktoré stále dostávajú, aby úplne neutralizovali posledné stopy ľudského vedomia a zmenili ich na najkrutejšie a najsmrteľnejšie monštrá, to tiež potvrdzujú,“ citoval ju Kommersant. Samozrejme, táto dvojica ani zďaleka netrafila klinec po hlavičke.

Odborníci ich tvrdenia zmietli zo stola

Kandidát biologických vied a genetik Kirill Volkov reagoval, že choroby, na ktoré  upozornili dvaja ruskí zákonodarcovia, vôbec nie sú pre Ukrajinu také „netypické“. Poľa jeho slov sa západonílska horúčka objavila nielen na Ukrajine, ale aj v južných častiach Ruska a hepatitída A nie je vôbec taká zriedkavá.

image

F*ck everyone else. Momentálne najlepšia ruská tenistka sa priznala, že je lesba a kritizovala vojnu

„Pamätáte si na starý kreslený seriál Ninja korytnačky? Moje deti to pozerali,“ reagoval na ruské zistenia americký generál vo výslužbe William Enyart. Ten pre NewsNation potvrdil, že na informáciách o zmutovaných supervojakoch nie je absolútne „žiadna pravda“. „Myslím si, že títo ruskí zákonodarcovia museli sledovať príliš veľa repríz starých kreslených filmov,“ povedal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 05:38