Rusko otvára svoj prvý reťazec rýchleho občerstvenia.Twitter/fpleitgencnn/
StoryEditor

Náhrada legendárneho McDonald‘s v Rusku prichádza. Otvorili prvých 15 reštaurácií

TASR12.06.2022., 09:40h

Rusko v nedeľu otvorilo svoje prvé vlastné reštaurácie s rýchlym občerstvením.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvých 15 reštaurácií reťazca sa otvorili v Moskve a priľahlých  regiónoch. „V blízkej budúcnosti budú nasledovať otvorenia ďalších reštaurácií v celom Rusku,“ uviedla CNN.

Nové logo spoločnosti má vyobrazené „hlavné symboly reštaurácie“ – dve oranžové paličky a koliesko červenej farby, ktoré majú predstavovať zemiakové hranolčeky a hamburger. Zelené zasa pozadie symbolizuje „kvalitu produktov a služieb, na ktoré sú hostia zvyknutí“.

image

Príbehy slávnych jedál: Každú sekundu sa predajú desiatky hamburgerov, jeho príbeh začína u Čingischána

Ako uvádza BBC, tak viacero používateľov sociálnych sietí sa vyjadrilo, že logo im stále pripomína písmeno „M“. Iní v ňom vidia podobnosť s vlajkou Bangladéša, ktorá má tiež tmavozelené pozadie a červený kruh v podobných odtieňoch ako nové logo.

image

Logo ruskej náhrady McDonald's.

Twitter//

Meno nového reťazca ešte nie je presne známe. Podľa novín Izvestija spoločnosť Sistema PBO, ktorá riadi sieť fastfoodov, predložila osem potencionálnych mien pre nový reťazec spoločnosti Rospatent. Teda ruskej vládnej agentúre, ktorá je zodpovedná za duševné vlastníctvo. Medzi návrhmi sa objavili patrí „Tot Samyi“, čo v preklade znamená „ten istý“ a „Svobodnaya Kassa“, čo znamená „dostupná pokladňa“.

Americký fastfoodový gigant v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu v marci informoval, že po 32 rokoch pôsobenia v Rusku na protest proti vojne na Ukrajine zatvára svojich 850 prevádzok v krajine. Rovnaký postup zvolili aj mnohé ďalšie západné firmy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 15:42