Ruská propagandaYoutube/Следственный комитет Российской Федерации
StoryEditor

Trapas ruskej propagandy. Údajní neonacistickí atentátnici si čas krátili hraním The Sims

Honza SrpiDnes27.04.2022., 14:00h
Rusko sa pochválilo úspešným prekazením atentátu na moderátora Vladimira Solovjova, ktorý je jednou z hlavných tvárí vojnovej propagandy. Zábery zo zásahu proti údajným teroristom zverejnené na oficiálnych kanáloch však vyvolali vlnu nedôvery, medzi zhabaným majetkom totiž boli okrem iného aj tri kópie videohry The Sims.
Lajkuj Brainee.sk na

Podľa Vladimira Putina odhalila ruská tajná služba FSB 25. apríla teroristickú skupinu, ktorá chystala vraždu jedného zo známych novinárov ruskej televízie Vladimíra Solovjova. Išlo vraj o členov neonacistickej teroristickej skupiny National Socialism/White Power, ktorí pracovali na zákazku ukrajinskej tajnej služby SBU, píše portál iDNES.cz.

Aby náhodou nevznikli nejaké pochybnosti o závažnosti celého incidentu, boli na oficiálnom youtubovom kanáli Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie zverejnené zábery z policajného zásahu.

Nacistické vlajky a The Sims

Samotné video je v mnohých častiach zahmlené, možno však ľahko dohľadať aj necenzúrovanú verziu. Okrem zatýkania potetovaných neonacistov sa tak môžeme pozrieť aj na ich zabavené vybavenie, ktoré obsahuje všetko, čo by ste asi od takej tajnej neonacistickej bojovej skupiny operujúcej v území nepriateľa mohli očakávať.

Oblečenie s hákovými krížmi, fotky Hitlera, nacistické vlajky, drogy a samozrejme aj zbrane a výbušniny. Jediné, čo skutočne prekvapí, sú tri kópie počítačovej hry The Sims v originálnych obaloch.

Je samozrejme možné, že si nacistickí nájomní vrahovia krátili čas pri čakaní na vražednú misiu stavaním príbytkov pre virtuálne postavičky (alebo si hru okorenili niektorou z mnohých dostupných pornomodifikácií.

Pravdepodobnejším variantom je, že celá akcia je len zlyhaním propagandy zo strany ruských úradov.

Pôsobí to totiž, ako by človek zodpovedný za prípravu údajného brlohu zločincov zle interpretoval zadanie a namiesto oveľa logickejších troch SIM kariet do mobilných telefónov zaobstaral tri datadisky k videohre The Sims. T

ejto teórii napokon nahráva aj fakt, že venovanie napísané v jednej z nájdených kníh, obsahuje text „nečitateľný podpis“, čo podľa všetkého malo znamenať, aby pisateľ vytvoril neidentifikovateľný klikihák, ktorý by nešlo hlbšie identifikovať.

Samozrejme je tiež možné, že ide o geniálnu ukrajinskú stratégiu, ako aj v prípade neúspechu útočného komanda zdiskreditovať ruskú stranu.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 21:14