Najstaršia Putinova dcéra Mária: Rozpad manželstva a zmarené podnikanie kvôli vojne
StoryEditor

Od vypuknutia vojny zažíva Putinova najstaršia dcéra Maria trpké časy. Rozpad manželstva a skrachované podnikanie

som02.04.2022., 12:00h
Zdá sa, že ani najstaršia dcéra Vladimira Putina nedokáže zastaviť následky ruských sankcií.
Lajkuj Brainee.sk na

Ruský prezident Vladimir Putin si svoje súkromie prísne stráži. Vie sa o ňom, že má tri dcéry. Dve priznané Katerinu a Mariu a jednu nepriznanú Lujzu, ktorá by mu akoby z oka vypadla. O Lujze sme sme písali v nedávnom článku. Teraz sa pozrieme „na zub“ najstaršej dcére ruského vládcu Marii Voroncovovej Faassenovej, ktorá dostala meno po Putinovej matke Marii Ivanovne Šelomove.

Detská endokrinologička a Putinova poradkyňa

​Tridsaťšesťročná Maria sa živí ako detská endokrinologička a zároveň je spolumajiteľka obrej farmaceutickej firmy.

Vyštudovala medicínu a biológiu a štúdium ukončila s červeným diplomom. Po škole sa začala venovať okrem detskej endokrinológii aj lekárskym výskumom. Je považovaná za Putinovu poradkyňu v oblasti genetického inžinierstva.

Pred štúdiom medicíny a navštevovala nemecké gymnázium v ​​Petrohrade, kam sa s rodinou presťahovala na jar roku 1991. Neskôr, počas vojny gangov v 90. rokoch v Rusku, mal Putin o svoje dcéry strach a Mariu a jej sestru Katerinu poslal do Nemecka.

Wikimedia/Kremlin.ru

Rozvod 

Začiatkom roku 2010 sa Maria zoznámila s holandským podnikateľom Jorritom Faassenom, za ktorého sa čoskoro vydala. Svadba sa vraj konala 22. novembra 2012 v Marrakéši. A krátko predtým, v auguste, Maria porodila syna v Ústrednej klinickej nemocnici prezidentskej administratívy v Moskve. Písali o tom mnohé médiá. Nedávne správy hovoria o tom, že sa s ním atraktívna blondína údajne nedávno rozišla. Obaja však tvrdia, že sa rozišli ešte pred vypuknutím vojny na Ukrajine.

Moskvu má v zuboch veľká časť sveta. Maria sa musí vyrovnávať s ďalšou ranou, hoci sankcie doliehajú najmä na oligarchov, ale zasiahli aj Putinovu rodinu, a to najmä samotnú Mariu.

Informácie zo súkromia Putinovej najstaršej dcéry zverejnil ruský investigatívny novinár Sergej Kanev, podľa ktorého sa supermoderné zdravotnícke centrum malo nachádzať neďaleko Petrohradu. „Putin jej vojnou poriadne zavaril,“ citoval investigatívca britský bulvárny denník Daily Mail.

Koniec sna

Roky snívala o tom, že otvorí elitnú zdravotnícku kliniku pre zahraničných boháčov – európsku smotánku či šejkov z Perzského zálivu. To sa jej už sa ale kvôli vojne asi len tak nepodarí.

Najstaršia Putinova dcéra Mária Najstaršia Putinova dcéra Mária

Ďalšie dcéry

Prostredná dcéra ruského prezidenta, o rok mladšia Katarina Tikonová, zástupkyňa riaditeľa Inštitútu pre matematický výskum komplexných systémov na Moskovskej štátnej univerzite, je tiež z bývalého manželstva Putina s bývalou prvou dámou Kremľa Ľudmilou.

Ich nevlastnou sestrou je Luiza Rozova, z predchádzajúceho vzťahu s upratovačkou, z ktorej sa stala multimilionárka Svetlana Krivonogikh.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 08:12