Instagram/klitschko
StoryEditor

Vladimir Kličko stojí po boku brata, ktorý je primátorom Kyjeva: Svet musí konať a zastaviť vojnu

kam27.02.2022., 09:30h
Bývalý profesionálny boxer Vladimir Kličko vyzval v novom videu svet, aby „okamžite konal“ a zastavil vojnu na Ukrajine.
Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinci momentálne bojujú o obranu miest, ktoré boli terčom raketových útokov a ostreľovania ruskej armády, pričom Spojené kráľovstvo a ďalších 26 krajín súhlasilo s vyslaním ďalších zbraní a pomoci do krajiny.

Kličko, ktorého brat Vitalij je starostom Kyjeva, teraz vyzval „celý svet“, aby podnikol rozhodné kroky na ukončenie vojny. Informoval o tom portál LadBible.

Emotívne video

Vo videu, ktoré bolo zverejnené na Instagrame, 45-ročný bývalý boxer povedal: „Som Vladimir Kličko a obraciam sa na celý svet, aby zastavil túto vojnu, ktorú začalo Rusko. Práve dnes boli civilisti zastrelení raketami pri špeciálnych operáciách, civilisti boli zabití. A deje sa to v srdci Európy.“

„Nie je čas čakať, pretože to povedie k humanitárnej katastrofe. Musíte konať hneď, aby ste zastavili ruskú agresiu čímkoľvek, čím sa teraz dá. O hodinu alebo zajtra už bude neskoro,“ pokračuje Kličko vo svojom prejave. „Prosím, začnite konať hneď. Nečakajte. Konajte hneď. Zastavte túto vojnu,“ dodal na záver.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wladimir Klitschko (@klitschko)

Ešte včera jeho brat Vitalij, ktorý bol tiež šampiónom v boxe v ťažkej váhe, uviedol, že strela zasiahla bytový dom na juhozápadnom okraji Kyjeva neďaleko letiska Žulijany. Zaviedol tiež zákaz vychádzania v hlavnom meste od 17:00 do 8:00 a oznámil, že „všetci civilisti na ulici počas zákazu vychádzania budú považovaní za členov nepriateľských sabotážnych a prieskumných skupín.“

Obdiv od Terminátora

K ich hrdinstvu sa stihol vyjadriť aj Arnold Schwarzenegger, ktorý oboch označil za „hrdinov“: „Myslím na vás, priatelia. Boli ste mojimi hrdinami v ringu a teraz ste mojimi hrdinami.“ V príspevku na Instagrame 74-ročný herec uviedol, že v tomto temnom období stojí za ukrajinským ľudom.

„Moje myšlienky sú s ukrajinským ľudom. Bol som požiadaný, aby som urobil niekoľko rozhovorov, ale verím, že správy by sa mali naďalej zameriavať na to, čo sa deje na mieste - na tragédiu, ktorá nám zlomila srdcia, a na odvahu ukrajinského ľudu, ktorý nás inšpiroval,“ napísal Schwarzenegger.

Ako ďalej dodal, nepovažuje sa za odborníka na zahraničnú politiku, „takže analýzu prenechám múdrejším ľuďom, ako som ja. Viem, aké to je vyrastať po vojne, v okupovanej krajine, a viem, že vo vojne a po jej skončení nevyhrá jeden, ale trpia všetci.“

„Mám ukrajinských priateľov a fanúšikov, a mám ruských priateľov a fanúšikov. Pokiaľ môžem povedať, nikto z nich toto nechce. Dúfam, že zdravý rozum nakoniec zvíťazí a ukončí túto zbytočnú vojnu skôr, než bude zlomených príliš veľa životov. Dovtedy stojím pri ukrajinskom ľude,“ povedal na záver.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 23:30