VrahYoutube/Gangland & Prison Related/Wikipedia
StoryEditor

Najnebezpečnejší väzeň zabíjal tých, ktorí znásilňovali deti. Hannibala Kanibala držia v klietke

rviDnes27.12.2021., 17:00h
Britský sériový vrah „Hannibal Kanibal“ strávi zvyšok života v podzemnej sklenenej klietke.
Lajkuj Brainee.sk na

Vedenie väzenia odmietlo jeho žiadosť o prepustenie medzi ostatných väzňov, aspoň na Vianoce. Momentálne šesťdesiatosemročnému Robertovi Maudsleymu zároveň znemožnilo sa do budúcnosti proti doživotnej izolácii odvolávať.

Maudsley, ktorý je označovaný za najnebezpečnejšieho väzňa vo Veľkej Británii, žiadal, aby mu bolo umožnené stráviť aspoň pár dní medzi „bežnou väzenskou populáciou“. Väznica Jej Veličenstva Wakefield v severoanglickom grófstve West Yorkshire však rozhodla, že je na to, aby sa miešal s väzňami a dozorcami, naďalej príliš nebezpečný, píše britský denník Daily Star.

Žije v sklenenej klietke

Maudsley, ktorý v minulosti zabil niekoľko mužov sexuálne zneužívajúcich deti, tak bude ďalej tráviť 23 hodín denne zatvorený sám v sklenenej klietke v pivnici väzenia. Na jednu hodinu môže „na vzduch“ do individuálneho výbehu medzi múrmi.

Maudsley spí na betónovej doske, používa záchod a umývadlo, ktoré sú priskrutkované k podlahe. K dispozícii má ešte stôl a stoličku vyrobené zo stlačeného kartónu. „Minulý mesiac mu bola žiadosť zamietnutá, ale odvolal sa proti rozhodnutiu a chcel stráviť Vianoce v prítomnosti iných ľudí,“ povedal denníku väzenský zdroj. A bolo to vraj posledné nie.

Mstil sa pedofilom

Väzeň, ktorý je pôvodom z Liverpoolu, mal smutné detstvo. Bol týraný a zneužívaný. Nejaký čas trávil v katolíckom detskom domove. Počas dospievania sa začal živiť ako prostitút. Bol aj závislý na drogách.

Prvýkrát vraždil v roku 1974, to mal 21 rokov. Zabil svojho zákazníka, keď sa o ňom dozvedel, že pohlavne zneužíva deti. Úrady ho vzhľadom na jeho duševný stav zavreli do psychiatrickej liečebne, kde v roku 1977 spolu s iným pacientom zavraždil ďalšieho spolupacienta. Aj na neho sa prevalilo, že pohlavne zneužíval deti.

Po tejto vražde bol odsúdený na doživotie. Už pri výkone doživotného trestu v roku 1978 zabil ďalších dvoch mužov - jeden zavraždil svoju manželku a druhý znásilnil sedemročné dievča. Preto bol – desať rokov od uväznenia – umiestnený do izolácie do špeciálne skonštruovaného priestoru o veľkosti 5,5 krát 4,5 metra s nepriestrelným plexisklom. Je tam pod neustálym dohľadom.

​Médiá ho porovnávajú s postavou Hannibala Lectera zo slávneho filmu Mlčanie jahniat a jeho pokračovanie. Aj toho uväznili za totožných podmienok až podobných dôvodov: snahou o zbavenie spoločnosti „ľudského odpadu“.

Noviny Maudsleyho označujú za vysoko inteligentného človeka so záľubou v klasickej hudbe. K porovnávaniu s filmovým Lecterom pomohla aj nepodložená fáma, že zjedol časť mozgu jednej zo svojich obetí.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:52