Proruský hoaxer a potencionálny minister životného prostredia Huliak zverejnil petíciu na podporu samého seba.Jaroslav Novák/Tasr
StoryEditor

Proruský hoaxer a potenciálny minister Huliak zverejnil petíciu na podporu samého seba. Reaguje tak na zbieranie podpisov proti jeho nominácii

Michal ČiernikTASR17.10.2023., 09:00h

Novozvolený poslanec zo Slovenskej národnej strany Rudolf Huliak chce byť ministrom stoj čo stoj. Zverejnil dokonca petíciu proti petícii, v ktorej podporuje samého seba.

Lajkuj Brainee.sk na

Po prerozdelení ministerstiev medzi strany budúcej vládnucej koalície a po zverejnení potencionálnych ministrov sa na internete objavili petície proti niektorým nominantom. Konkrétne proti Rudolfovi Huliakovi a Filipovi Kuffovi zo Slovenskej národnej strany na post ministra životného prostredia či Tomáša Tarabu na ministra kultúry.

Proti Huliakovi a Kuffovi spísal petíciu Ondrej Kameniar z iniciatívy My sme les a ku dnešnému dňu ju podpísalo už viac ako 35-tisíc ľudí. Podľa Kameniara chcú noví uchádzači znížiť stupeň ochrany v niektorých národných parkoch, či umožniť miestnym poľovníckym združeniam lov medveďov a vlkov.

Petícia za samého seba

Starosta Očovej a nový koaličný poslanec za stranu SNS Huliak však na tento otvorený list reagoval naozaj netradičným spôsobom. Zverejnil vlastnú petíciu na svoju podporu. „Týmto vyzývame prezidentku Slovenskej republiky, aby v prípade nominácie Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia rovnako rešpektovala výsledky volieb a pána Huliaka na tento post vymenovala,“ napísala autorka petície.

Za Huliakom stojí aj šéf SNS Andrej Danko, ktorý potvrdil, že ho navrhne za ministra životného prostredia. Taktiež potvrdil, že ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. „Za ministrov budú nominovaní v prvom kole poslanci Národnej rady SR,“ uviedol Danko.

Konšpirátor a homofób

Okrem toho, že Huliak chce zvýšiť kompetencie slovenským poľovníkom na úkor ochranárov. V relácii na YouTubovom kanály Rozhovory s Mimi Šramovou perlil ešte viac. Popiera v nej totiž existenciu klimatickej krízy a tvrdí že si ju vymysleli svetové elity, aby ľudí pripravili o autá.

image

Romana Tabák sa fanúšikov pýtala, či by ju chceli ako tajomníčku na novom ministerstve. Väčšina jej odpovedala, že nie

„Myslím si, že aj keby sa Rudolf Huliak stal ministrom, dlho ním nebude. Nie je možné, aby takýto človek riadil rezort. Jeho cieľom nie je ochrana prírody, ale jej rozvrat. To je to isté, ako keby minister zdravotníctva išiel zrušiť všetky nemocnice,“ hovorí ochranár Erik Baláž pre tvnoviny.sk.

Na svojom Facebookovom profile však zašiel ešte ďalej a v jednom videu sa obul aj do LGBTI+ komunity. „Nechcem vidieť tie sexuálne praktiky dvoch mužov, pri ktorých CO2, siričitany a ostatné záležitosti vznikajú ako vedľajší produkt pri používaní telesných otvorov, ktoré na tieto veci nie sú vôbec určené,“ povedal Huliak. 

Tieto vyjadrenia si však všimla už aj NAKA a zvoleného poslanca v pondelok vypočúvala. „Na základe toho môjho videa niekto anonymne na mňa poslal NAKA," skonštatoval Huliak v ďalšom svojom videu. Dvaja príslušníci polície boli podľa neho poverení špeciálnou prokuratúrou. Ocenil ich triezvy prístup. Pre výsluch podľa svojich slov nestihol podpis koaličnej dohody.

Túto zmes však zvolený poslanec, ktorý získal 58 875 krúžkov, čím sa zaradil medzi 30 najúspešnejších kandidátov, dopĺňa aj silným proruským orientovaním. V staršom videu na Facebooku priznal, že ak by dostal tú možnosť, jeho prvá cesta by viedla do Moskvy, kam by išiel odprosiť za našu pomoc Ukrajine. „Sadnúť do lietadla, ísť doslovne a do písmena odprosiť za týchto bláznov, čo rozpútali celý tento konflikt,“ vyhlásil Huliak.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 08:38