Slovenský hokejový útočník Martin Réway priznal na Instagrame pravý dôvod návštevy psychiatrického oddelenia.Instagram/martinreway10/
StoryEditor

Známy slovenský hokejista skončil na psychiatrii. Nie som tu kvôli alkoholu ani drogám, odkázal

Michal Čiernik07.06.2023., 10:00h

Slovenský hokejový útočník Martin Réway priznal na Instagrame pravý dôvod návštevy psychiatrického oddelenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý hokejový reprezentant Martin Réway zverejnil v utorok na Instagrame fotku z psychiatrie. „Ahojte. Nie som tu kvôli alkoholu ani drogám, takže nešpekulujte. Som tu kvôli práškom na spanie a je to ťažšie, ako si myslíte. Všetkým radím, aby sa tomu veľkým oblúkom vyhli,“ objasnil dôvod návštevy talentovaný hokejista.

image

Bývalý hokejový reprezentant Martin Réway zverejnil v utorok na Instagrame fotku z psychiatrie.

Instagram/martinreway10/

O 28-ročnom športovcovi je známe, že po majstrovstvách sveta v roku 2016 ho zasiahla ťažká choroba, zápal srdcového svalu, ktorá ho vyradila na celú ďalšiu sezónu. Po tejto neplánovanej prestávke sa snaží reštartovať svoju hokejovú kariéru. No ako priznal pred dvoma týždňami v relácii Citronáda, je to nesmierne ťažké. „Prechádzal som si nejakým procesom. Mal som roky, kedy som mal veľké depresie a vystupovania v televízii neboli pre mňa príjemné,“ priznal hokejový útočník.

Reštart kariéry

Po vážnej diagnóze naskočil do hokejového kolotoča v drese kanadského týmu Laval Rocket. No po odohraní len piatich zápasov sa porúčal naspäť na Slovensko. Tento ťah však odstupom času ľutuje. „Ak je moment, ktorý by som chcel vrátiť späť, tak je to keď som odišiel z vlastnej vôle z Montrealu a išiel do Slovana,“ prezradil v televíznej relácii. Hlavným dôvodom mal byť podľa jeho slov psychická pohoda.

Nasledovali roky hokejového trápenia a hľadania sa. Ešte v decembri v roku 2022 hral za Freiburg v druhej nemeckej lige, no krátko pred play off sa vrátil na Slovensko, kde sa herne chytil v Spišskej Novej Vsi. S prekvapením slovenskej ligy získal bronzové medaily a v 26 zápasoch získal 25 bodov. Predĺžiť zmluvu sa mu však nepodarilo a budúcu sezónu by mal pokračovať v Banskej Bystrici.

image

V NHL je extrémna prevaha belochov a heterosexuálov. Vedenie chce urobiť zmeny a súťaž viac sprístupniť

Nominácia na majstrovstvá sveta

K psychickej pohode mu však určite neprispeli ani špekulácie okolo jeho ne-nominácie na tohtoročné majstrovstvá sveta. Údajne nezískal pozvánku do výberu Craiga Ramsayho, kvôli fámam o užívaní drog a alkoholu počas pôsobenia v Spišskej Novej Vsi. „Každý reprezentant je nositeľom nejakého kódexu, je vzorom pre mládež. Tým som povedal všetko,“ vyjadril sa na jeho adresu reprezentačný asistent trénera Peter Frühauf.

image

K psychickej pohode mu však určite neprispeli ani špekulácie okolo jeho ne-nominácie na tohtoročné majstrovstvá sveta.

Instagram/martinreway10/

Réway však všetko poprel. „Nič z toho nie je pravda a to, že to niekto počul, neznamená automaticky, že je to aj pravda. Človek sa snaží meniť svoju povesť niekoľko rokov a potom príde nejaký expert, čo ma v živote nevidel a povie, aký som človek, aký som spoluhráč v kabíne. S tým mám problém,“ napísal na sociálnej sieti. V príspevku však priznáva že ako mladý robil "hlúposti" no tie časy sú podľa neho už dávno preč. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 18:56