Samozvaný liečiteľ LadislavFacebook/Liečiteľ Ladislav, Moje video
StoryEditor

Samozvaný liečiteľ Ladislav chodí po Slovensku a ľuďom tvrdí, že z nich vytiahne choroby a očkovanie. Šíri nebezpečné konšpirácie

kam19.05.2023., 10:00h

V nedeľu začalo internetom kolovať video, kde neznámy muž v Žiline tvrdí, že z mladíka vytiahne očkovanie. Redakcii Brainee sa podarilo zistiť, že ide o šarlatána a konšpirátora, ktorého slepo nasleduje vyše 50-tisíc ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Internetom sa šíri video z nedele 14. mája, na ktorom šarlatán v centre Žiliny tvrdil, že z nich odstráni očkovanie. Na bizarnú udalosť upozornil regionálny portál Žilinak na základe videa zverejneného očitou svedkyňou.

V úvode videa môžeš vidieť, ako sa šarlatán pýta mladého muža, či môže najbližšiu hodinu a pol sedieť na lavičke. Ten odpovie, že áno a starší muž začne zvolávať ľudí z okolia Mariánskeho námestia s dôrazom na to, že na farbe pleti nezáleží.

image

Liečiteľ a vodca sekty si želal, aby ho zabili. Po vražde tyrana a manipulátora Češky čakali, kým jeho telo zmizne

Bizarné vysatie očkovania

„Zoberiem z neho očkovanie, ale bude mu zle. Odprevadíte ho tam, nech si sadne,“ vysvetľuje prizerajúcim sa ľuďom šarlatán. Následne mužovi povie, že sa mu nič nestane.

Nasledujúce sekundy videa prechádzajú do bizáru par excellence. Samozvaný „liečiteľ“ mužovi rozopne bundu, položí si ruky na jeho telo a masíruje mu hrudník. Potom do neho silno strčí, na čo zmätený mladík reaguje, že sa necíti dobre.

Hlúčik ľudí ho následne chytá pod pazuchy a vedie ho na lavičku. Na to opäť zareaguje šarlatán a prizerajúcim sa ľudom povie, že na niečo zásadné zabudol. Popritom, ako mu ľudia bez rozmyslu ďakujú za nepreukázateľné (a nereálne) odstránenie očkovania, hovorí, že poďakovať sa treba Ježišovi.

image

Samozvaný liečiteľ Ladislav v Žiline

Moje Video

Niekoľkým ľuďom potom pripomenie, aby pre „vyliečeného“ prišla mama. Ľudia v komentároch pod videom reagovali hlavne posmešne. ,,Nedávno som ho videl za lacno ponúkať značkové voňavky zlo berie a dobré dáva," napísal jeden.

Ďalší podotkli, že muž nešpecifikoval, o aké očkovanie mal mladíka pripraviť. Najpravdepodobnejšie je, že išlo o očkovanie proti koronavírusu, ktoré bolo na konšpiračnej scéne dlhodobo prepierané a nepodloženými informáciami kritizované.

Kontroverzný samozvaný liečiteľ

Podľa našich informácií ide o kontroverzného liečiteľa Ladislava, ktorý sa vo veľkom prezentuje na sociálnej sieti Facebook. Pravidelne pridáva videá o tom, ako nepreukázateľne „lieči“ chorých ľudí naprieč Slovenskom, dokonca chodí aj priamo do nemocníc. A niektorí ľudia mu skutočne veria. Jedna žena napríklad tvrdí, že jej vyliečil cysty na vaječníkoch.

Na sociálnej sieti Facebook ho sleduje viac ako 50-tisíc ľudí, ktorí ho často spájajú so Svätým Petrom, pričom podľa všetkého ide len o rovnomennú dedinu v okrese Komárno, odkiaľ pochádza. Okrem toho uvádza, že sídli v nigérijskom Maroku.

Okrem toho sa často chváli fotografiami príjmových dokladov, na ktorých ukazuje koľko a kde daroval peňazí či predáva svätenú vodu za takmer 30 eur. Na videách ľuďom hovorí, že vylieči ich problémy, často na námestiach v centrách miest. V minulosti zdieľal aj informácie o tom, že pandémia koronavírusu bola dopredu naplánovaná pre zníženie populácie ľudstva.

Šíri konšpirácie

Na internete vystupoval aj pod YouTube kanálom TV Ladis, ľudí pozýval na stretnutia v rôznych hoteloch. Na svoj facebookový profil pridal napríklad aj príspevok v rumunštine, ktorý hovorí o tom, že Hitler v skutočnosti nezomrel.

image

Konšpirátorom vybuchnú hlavy. Vďaka 5G sieti bude totiž Zem lepšie detekovateľná mimozemšťanmi

Mal byť otcom nielen Angely Merkelovej a Theresy Mayovej, že nacisti ušli do Antarktídy a disponovali lietajúcimi taniermi, ktoré dokázali preletieť z jedného pólu na druhý za menej ako 30 minút.

Dokonca prepája Hitlerovu rodinu s Barackom Obamom, bývalým americkým prezidentom a hovorí o NWO - nacistickom svetovom poriadku iluminátov, proti ktorému údajne bojoval Donald Trump.

Prekonal štyri mozgové príhody

O samotnom Ladislavovi nie je známych veľa informácií. Na internete sa neprezentuje ani pod svojim občianskym menom, zo súkromia pridal len príspevok o tom, že prekonal štyri mozgové príhody, ktorých prežitie považuje za prejav božej milosrdnosti.

„Počas v poradí už štvrtej mozgovej príhody som upadol do kómy. A v tom som začul Hlas. Nerozumel som však slovám, ktoré mi zneli cudzo. Z kómy som sa prebral a postupne akoby zázrakom zotavil. Stále som však myslel na ten Hlas. Až po čase ma osud priviedol na stretnutie s istým mníchom, ktorému som spomenul príhodu s hlasom počas môjho komatického spánku. Ten mních mi prezradil, že ide o Hebrejčinu. Význam tých slov bol - Choď, pomáhaj a uzdravuj v mene nášho Pána. To boli prvé kroky k liečiteľskému poslaniu,“ píše sa v popise YouTube kanálu TV Ladis.

Aj keď video zo Žiliny sa priamo na jeho profile nenachádza, na sobotnom videu pred prešovským obchodným centrom Novum je oblečený rovnako, ako o deň neskôr na videu zo Žiliny.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 13:59