Lucia Ďuriš Nicholsonová a Igor MatovičFacebook/lucia Ďuriš Nicholsonová, Tasr/dano Veselský/
StoryEditor

Žabomyšie vojny politikov na sociálnych sieťach. Matovič si zablokoval Nicholsonovú, tá mu adresovala tvrdé slová

Miroslav Kamody11.09.2022., 14:30h

Igor Matovič podľa Nicholsonovej namiesto spravovania krajiny spravuje iba svoj Facebook. Krajina aj bývalý premiér podľa europoslankyne potrebujú pomoc.

Lajkuj Brainee.sk na

Nálada medzi slovenskými politikmi nie je ani zďaleka priaznivá. Po odchode Richarda Sulíka a strany SaS tu máme menšinovú vládu a každý obviňuje zo všetkého zlého niekoho iného. A keďže žijeme v dobe sociálnych sietí, tvrdé odkazy si politici odovzdávajú hlavne tam.

Olej do ohňa teraz pridal bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Ako totiž na svojom facebookom profile informovala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, Igor Matovič si ju na sociálnej sieti zablokoval. Údajne sa tak podľa Nicholsonovej malo stať po tom, čo mu okomentovala „výnimočne zákerný post k Braňovi Gröhlingovi”, bývalému ministrovi školstva. 

image

Vstupujeme do menšinovej vlády. Všetci štyria ministri za SaS podali demisiu

Tvoji verní mažú kritické komentáre

To je však len začiatok jej statusu. Igorovi Matovičovi poslala pomerne tvrdý odkaz, ktorý mu podľa jej slov má odovzdať niekto, kto je s ním ešte stále v kontakte. 

„Zatvoril si sa do akvária, Igor, kde ti tvoji verní mažú kritické komentáre, pritakávači pritakávajú a tí, ktorí sa zúfalo potrebujú dostať na tvoju kandidátku, ti držia tašku a prizerajú sa skaze. Tej, ktorú páchaš na sebe, aj na krajine. Nie sú to priatelia, si im ukradnutý, zatvorili ťa do zvukotesnej miestnosti, kam sa nedostanú hlasy zvonku. Lebo čím dlhšie vydržíš ty, vydržia aj oni.”

Podľa nej hlasy zvonku hovoria, že Matovič aj krajina potrebuje pomoc. „Je neuveriteľné ako dlho a ako hlboko dokáže padať niekdajší víťaz volieb. Odovzdaj úrad, Igor, aj prihlasovacie heslo na fejsbúk a daj si odpočinok medzi svojimi blízkymi,” pokračovala Nicholsonová.

Namiesto spravovania krajiny spravovanie Facebooku

Podľa nej krajine nutne potrebuje zachrániť. „Začínajú zomierať pacienti, ktorí sa nevedia dostať k odborníkom, na onkologických oddeleniach im nemá kto podať liečbu, ženy nemá kto odrodiť, riaditelia nemocníc nevedia, či zaplatiť energie alebo personál. Naše deti nemá kto učiť, rodiny s postihnutými deťmi a jednorodičovské domácnosti sa prepadávajú do chudoby.”

image

Nicholsonová pre Brainee: Sulík je rád, že sa ma zbavil. O svojej politickej budúcnosti diskutujem aj s Progresívcami

Podľa Nicholsonovej má pritom jeho vláda plnú špajzu eurofondov zo starého rozpočtu, ktoré nedokázala vyčerpať. Okrem toho sa však vyjadrila aj ku generálnemu prokurátorovi Žilinkovi. „Chceli ste pochytať mafiu, namiesto toho ste si zvolili Žilinku, ktorý ju púšťa von a vysmieva sa vám aj tým poctivým vyšetrovateľom.”

Na záver poslala Igorovi Matovičovi tvrdé slová: „A ty namiesto toho, aby si spravoval krajinu, spravuješ iba svoj fejsbúk. Tak už kašli na to, Igor. Toto som ti chcela poradiť ako niekto, kto v minulosti stál vedľa teba v mnohých opozičných bojoch.” Matovič nateraz na tieto slová Nicholsonovej nereagoval.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:59