Moderátor Richard Díder.V Politike Ta3/
StoryEditor

Počas vysielania mal Dírer tričko s dúhovou vlajkou. Aký máte s nami problém, opýtal sa Gyimesiho moderátor TA3

Alexandra Ševčíková12.06.2022., 13:15h

Poslanec bol touto priamou otázkou zaskočený.

Lajkuj Brainee.sk na

V závere relácie V Politike položil moderátor poslancovi z OĽaNO priamu otázku, ktorou narážal na Gyimesiho návrh zákona zakazujúci štátnym inštitúciám vešať dúhové vlajky. 

„Špeciálne kvôli vám som si dal moje gay tričko. Aký máte s nami problém?“ opýtal sa otvorene moderátor. Poslanec z OĽaNO bol takouto priamou otázkou zjavne zaskočený. Bránil sa však tým, že chcel iba chrániť slovenskú štátnosť. 

image

Relácia V Politike.

V Politike Ta3/

„Ja nemám absolútne nič proti tejto komunite,“ povedal Gyimesi a dodal, že je za to aby sa párom rovnakého pohlavia pomohlo pri ich každodennom živote. Nemá nič proti tomu, aby sa umožnilo sa im dediť po sebe, či nahliadnuť do zdravotnej dokumentácie. Takýto návrh by vraj podporil. „Prečo to nenavrhnete vy?“ opýtal sa pohotovo moderátor relácie. Gyimesi na to reagoval s tým, že to nie je jeho zameranie. 

image

Gyimesi a Taraba chcú zakázať LGBTQ vlajky. Kritika sa na nich valí z každej strany

Jana Bitto Cigániková z SaS oponovala Gyimesimu so slovami, že návrh v takomto znení nie je ochranou štátnosti. Podľa nej ide o utláčanie menšiny. Moderátor Richard Dírer povedal v závere poslancovi: „Naša komunita bude rada, keď prídete z návrhom, ktorý nám uľahčí život.“

Návrh na zákaz štátnym inštitúciám vešať dúhovú vlaku predložil poslanec z OĽaNO spoločne s bývalým členom ĽSNS Tomášom Tarabom. Zákaz sa má týkať iba štátnych inštitúcií a súkromné spoločnosti by nijako nezasiahol. 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 17:35