električkaMarek Kmeť
StoryEditor

Netradiční účastníci cestnej premávky. Problémy so zverou v meste?

TASR05.02.2022., 13:51h
Bratislavčania čakajúci na električku mali nečakanú spoločnosť. Po koľajisku na Nábreží Armádneho Generála Ludvíka Svobodu sa prechádzala rodinka diviakov.
Lajkuj Brainee.sk na

Informovala o tom bratislavská polícia na svojom profile na sociálnej sieti. Formou súkromných správ dostali niekoľko videí, ktoré zachytávali túto udalosť. „Ich prechádzka skončila pomerne úspešne, zraneni osôb alebo komplikácie v premávke sme nezaznamenali,“ napísali vo svojom príspevku.

Na sociálnej sieti sa k incidentu vyjadrila aj starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová. „Bolo by načase, ak by štátne inštitúcie začali konečne venovať primeranú pozornosť aj problému premnoženej zveri v mestskom prostredí,“ uviedla.

„Pár dní dozadu pracovníci mestskej časti počas nočnej služby stretli priamo v srdci Karlovej Vsi stádo približne 50 kusov," dodala starostka. Upozorňuje, že zver je evidentne vystresovaná a do mesta nepatrí.

​„Predpokladám, že divá zver je predmetom nejakého vlastníckeho práva, keď nie nikoho iného, tak štátu," napísala. Mieni preto, že štátne inštitúcie by sa tomuto problému mali začať intenzívnejšie venovať, predtým, ako sa môže stať nešťastie.

Aj napriek tomu, že video zvieracích návštevníkov ľudí pobavilo, tak sa obávajú, že diviaci môžu niekoho napadnúť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 11:03