Rusi zosmiešňovali obeť raketového útoku na ukrajinské mesto.Screenshot, Reuters/
StoryEditor

Zosmiešňovali šesťročné mŕtve ukrajinské dievča. Rusi poslali 47-tisíc smejúcich sa smajlíkov

pttiDnes.cz23.08.2023., 12:00h

Krutosť a cynizmus prejavili užívatelia ruskej sociálnej siete Telegram, keď zosmiešňovali jednu z obetí víkendového raketového útoku na ukrajinský Černihiv, šesťročnú Sofiu Holinskú. Fotografie dieťaťa z pietneho miesta s výsmešným komentárom získala 47 tisíc smajlíkov.

Lajkuj Brainee.sk na

„Detské topánky na predaj. Neboli nosené.“ Tento popis pridal jeden z ruských užívateľov. Na pietnom mieste bolo aj množstvo kvetín, píše sa na portáli iDnes. 

image

Vojna na Ukrajine očami sociálnych sietí. Šíria sa videá z frontu aj dezinformácie, Rusko zakázalo Facebook aj Instagram

Holinská je jednou z niekoľkých mŕtvych po ruskom raketovom útoku na centrum ukrajinského mesta Černihiv, ktorý sa odohral v sobotu. 

Na mieste vykrvácala

Podľa spravodajského portálu Telex odchádzalo dievča so svojou matkou chvíľu pred útokom z vlakovej stanice. Obe boli u príbuzných na návšteve. Pri útoku sa obe nachádzali na hlavnom námestí, raketa dopadla len kúsok od nich. Sofiu zranil kovový šrapnel, ktorý sa z rakety odlomil. Dievča na mieste vykrvácala. 

image

Na Telegrame Rusi zosmiešňovali mŕtve ukrajinské dievča

Screenshot/

Černihiv zostal až do minulého víkendu ukrajinsko-ruskej vojny relatívne pokojný. V sobotu, samozrejme, ruská raketa zasiahla mestské centrum s námestím, polytechnickou univerzitou a divadlom. Počet mŕtvych sa vyšplhal na sedem, zranených je 181 ľudí, z nich 41 muselo do nemocnice, štyria sú vo veľmi vážnom stave. Výbuch poškodil desať administratívnych budov a 53 obytných domov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 21:58