Do sveta tak Anya vysiela správu, že už nie je potrebné držať sa zubami nechtami módnych trendov a zažitých konvencií – 20. roky 21. storočia sú časom experimentovania.Instagram/anya Taylor-joy/
StoryEditor

Módne ikony mladých sa neboja výstrednosti. Ku komu vzhliada generácia Z?

iDnes.cz30.07.2022., 10:00h

Pozri sa, ktoré celebrity sú módnymi ikonami medzi mladými ľuďmi, narodenými v posledných 25 rokoch.

Lajkuj Brainee.sk na

Čo by hociktorý starší človek zavrhol ako nevkus, to príslušníci generácie Z milujú. Či už ide o veľké korále a huňaté svetre v pánskom šatníku alebo obrie mašle a vyťahané džínsy v tom dámskom, píše Karolína Sýkorová pre iDNES.cz. 

Anya Taylor-Joy

image

Okrem zdatnej herečky je Anya aj veľkým módnym vzorom.

Instagram/anya Taylor-joy/

Dvadsaťšesťročná blonďavá kráska so španielsko-britsko-argentínskymi koreňmi je pred kamerou ako doma. V roku 2015 sa objavila v hororovo ladenej Čarodejnici a odvtedy sme ju mali možnosť vidieť v trhákoch ako Rozpoltený, Emma či Severan a seriálu Dámsky gambit.

Okrem zdatnej herečky je Anya aj veľkým módnym vzorom. Jej modely sú veľmi osobité a hocikedy tak trochu nadpozemské, ostatne ako ona sama. Zároveň pripomínajú zašlú slávu starého Hollywoodu.

image

Jej modely sú veľmi osobité a hocikedy tak trochu nadpozemské, ostatne ako ona sama. Zároveň pripomínajú zašlú slávu starého Hollywoodu.

Instagram/anya Taylor-joy/

No uviažte sami, ktorá mladá žena dnes nosí rukavičky a klobúčiky s francúzskym závojom? Do sveta tak Anya vysiela správu, že už nie je potrebné držať sa zubami nechtami módnych trendov a zažitých konvencií – 20. roky 21. storočia sú časom experimentovania.

Prečo ju mladí obdivujú? „Anya Taylor-Joy sa oblieka ako dáma a málokedy ju vidíme v niečom inom ako v šatách. Je tak pre mňa veľkou inšpiráciou a vzorom, pretože na rozdiel od mojich rovesníčok oveľa častejšie nosím šaty ako nohavice,“ hovorí 17-ročná Beáta. 

Zendaya

image

Zendaya Colemanová, známa vo svete len ako Zendaya, je Anyinou kolegyňou z brandže.

Instagram/zendaya/

Zendaya Colemanová, známa vo svete len ako Zendaya, je Anyinou kolegyňou z brandže. Preslávila sa už ako dieťa na Disney Channel, v nedávnej minulosti zažiarila v Spidermanovi, Dune a seriáli Euphoria.

Rovnako ako Any Taylor-Joy, aj Zendayu pomáha obliekať profesionálny stylista Law Roach. Jeho zákazníkmi sú okrem iného aj Celine Dionová, Tom Holland a Ariana Grande. Roach svoju prácu zjavne vie, pretože aj tejto herečke patrí čestné miesto na zozname mladých módnych ikon. Ako svoju oficiálnu tvár si ju vybral aj módny dom Valentino.

image

Rovnako ako Any Taylor-Joy, aj Zendayu pomáha obliekať profesionálny stylista Law Roach.

Instagram/zendaya/

Dvadsaťpäťročná herečka je preslávená nielen svojimi nápaditými, takmer futuristickými večernými šatami, ale aj experimentovaním s klasickými kúskami, ako je čierne sako a biela košeľa.

„Na Zendayu som pozerala už ako malé dievča na Disney Channel a dá sa tak povedať, že som s ňou vyrástla. Páči sa mi sledovať, akou za ten čas prešla premenou. Jej štýl mám rada, vsádza na jednoduchosť, ale zároveň dokáže upútať pozornosť. Je tiež prirodzene pekná, čo je v dnešnej dobe skôr výnimka,“ vysvetľuje 18-ročná Aneta prečo je pre ňu Zendaya inšpiráciou. 

image

Better call Saul nemusí byť koniec Breaking Bad. Sú tvorcovia nalomení pokračovať v tvorbe?

Bella Hadid

image

Štýl Belly Hadid, americkej modelky s palestínsko-holandskými koreňmi, je zároveň retro a pritom nesmierne aktuálny.

Instagram/bella Hadid/

Štýl Belly Hadid, americkej modelky s palestínsko-holandskými koreňmi, je zároveň retro a pritom nesmierne aktuálny. Vo svete pomohla rozdúchať obľubu módy deväťdesiatych rokov. Hoci bola počas tejto dekády iba malým dieťaťom, milované deväťdesiatky napodobňuje so suverenitou pamätníčky.

Často ju môžeme vidieť v úzkych okuliaroch, crop topoch, bedrových nohaviciach, okrúhlom rybárskom klobúku, teniskách s vysokými ponožkami a s „rohlíkovitými“ kabelkami. S prehľadom by mohla stvárniť jednu z postáv v seriáli Sex v meste.

image

Často ju môžeme vidieť v úzkych okuliaroch, crop topoch, bokových nohaviciach, okrúhlom rybárskom klobúku, teniskách s vysokými ponožkami as „rohlíkovitými“ kabelkami.

Instagram/bella Hadid/

Zároveň sa však ako mávnutím kúzelného prútika vie premeniť na dámu v lodičkách a dramatickej toalete. Aj tá väčšinou vyniká nevšedným detailom, napríklad výstrihom so zlatým stromom zakrývajúcim prsia. Niet divu, že si Bella Hadidová obľúbila značku Schiaparelli, ktorá je podobnými kúskami preslávená.

Nela vysvetľuje, že Bella je pre ňu odrazom môdnych trendov. „Predtým som mala radšej Gigi (Bellina staršia sestra, pozn. red.), ale v poslednej dobe Bellu veľmi sledujem. Povedala by som, že je takým odrazom moderných trendov. Len by ma zaujímalo, čo bude nosiť, až deväťdesiate roky zase vyjdú z módy. Tento štýl k nej totiž jednoducho patrí,“ hovorí. 

Harry Styles

image

Britský spevák Harry Styles je na poli módy takou osobnosťou, že k nemu vzhliadajú ako mladí muži a chlapci, tak aj dievčatá.

Andrew Kelly/Reuters

Britský spevák Harry Styles je na poli módy takou osobnosťou, že k nemu vzhliadajú ako mladí muži a chlapci, tak aj dievčatá. Jeho šatník je hravý, excentrický a hlavne unisex.

Styles bez okolkov dorazí na akciu s boa a mohutným šperkom na krku, odfotiť sa nechá v nadýchaných čipkových šatách alebo naopak pletenej vestičke ako po dedkovi. Prekvapivo pritom nestráca ani kúsok svojej mužnej energie.

Pretože ho milujú mladí ľudia z celého sveta, nie je vylúčené, že je Harry Styles prvou lastovičkou revolúcie v pánskej móde, ktorá je, povedzme si úprimne, stále veľmi konzervatívna.

image

Pretože ho milujú mladí ľudia z celého sveta, nie je vylúčené, že je Harry Styles prvou lastovičkou revolúcie v pánskej móde, ktorá je, povedzme si úprimne, stále veľmi konzervatívna.

Instagram/harry Styles/

Rovnako ako si ženy za posledných sto rokov privlastnili mnohé tradične pánske kúsky, tak si dnes Harry Styles bez okolkov požičiava pre zmenu v ženských šatníkoch. Podporuje ho v tom módny dom Gucci, ktorý je preslávený svojimi bláznivými modelmi. Mladého speváka si vybral ako svoju tvár.

„Harry je jedným slovom legenda a myslím si, že jeho štýl obliekania k tomu dosť prispieva. Zapamätá si ho každý. Nedokážem si síce predstaviť, že by sa tak obliekal môj chlapec, ale zase je nám všetkým príkladom, že každý môže nosiť, čo sám chce,“ tvrdí 17-ročná Petra o svohom idole. 

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:22