Žilinkov paragraf 363 baví internet.Facebook/zomri Online/
StoryEditor

Generálny prokurátor znovu použil svoju tajnú zbraň. Žilinkov paragraf 363 baví internet

Michal ČiernikTASR21.01.2023., 13:00h

On si proste nedá pokoj. Maroš Žilinka na základe paragrafu 363 zrušil obvinenie poslancovi Sme rodina Martinovi Borguľovi pre podplácanie. Memečkari si na ňom opäť zgustli

Lajkuj Brainee.sk na

Generálny prokurátor Maroš Žilinka znovu využil paragraf 363. Tentokrát zrušil rozhodnutie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia voči poslancovi Národnej rady SR Martinovi Borguľovi pre podplácanie, uvádza TASR. 

Dôvodom je podľa šéfa prokuratúry nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia. „Skutok, ktorý je uvedený v uznesení obvinenia, neobsahuje fakty, ktoré zamedzia zameniteľnosti skutku, opis skutku a trestné stíhanie sa neopieralo o náležité zistenia skutkového stavu v nevyhnutnej miere potrebnej na vznesenie obvinenia,“ uviedol Žilinka. 

Toto do očí bijúce kontroverzné počínanie Žilinku si nevšimli len tvorcovia memečiek na Slovensku ale aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová. Tá plánuje terajšie znenie paragrafu 363 napadnúť na Ústavnom súde. „Som presvedčená, že terajšie znenie paragrafu 363 a právomoci, ktorými na jeho základe disponuje generálny prokurátor, zasahujú neprimerane do nezávislosti súdnej moci, ale tiež neprispievajú k budovaniu dôvery v justíciu,“ uviedla prezidentka.

image

Internet nenechal na Remišovej nitku suchú. Na trapas s odhaleným heslom ministerka nezabudne

Toto dlhotrvajúce oslobodzovanie obvinených ľudí zo závažných trestných činov korupcie a podplácania využívajú vo veľkom slovenský tvorcovia memečiek. Dlho na seba nenechali čakať ani po poslednej kauze. V galérii nájdeš výber tých najlepších.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:20