Travel blogeri, ktorých musíš sledovaťInstagram
StoryEditor

Tipy na cestovanie, brutálne fotky či lacné letenky. Týchto slovenských travel blogerov musíš sledovať

Miroslav Kamody07.10.2023., 12:00h

Jedným klikom ťa prenesú do exotických krajín i na najkrajšie miesta Slovenska. Títo cestovatelia by nemali ujsť tvojmu hľadáčiku.

Lajkuj Brainee.sk na

Cestovanie je dnes omnoho dostupnejšie ako v minulosti. V podstate nám takmer nič nebráni tomu, aby sme sa zbalili a vyrazili na druhý koniec planéty. Niektorí z nás však potrebujú trošku postrčiť a možno prekonať strach z nepoznaného. 

Dať nám rôzne tipy a triky, alebo len jednoducho ukázať, že to skutočne ide, je často poslaním travel blogerov. Tí slovenskí už majú precestovaný poriadny kus sveta, takže rozhodne bolo z čoho vyberať.

image

Východňar vo švece: Ľudia v Kanade nie sú veľmi pozitívni, liter benzínu stále stojí okolo jedného eura

Pozri si náš zoznam najlepších slovenských travel blogerov, ktorých sa oplatí sledovať nielen pre pekné fotky z pláží, ale aj skvelé tipy a triky na to, ako cestovať lacnejšie, lepšie či pohodlnejšie.

Travelistan

Projekt Travelistan sa mnohým spája hlavne s Martinom Navrátilom. Spoločne sa oň však stará s Petrom Hliničanom a obaja sú pravidelne pripravení zásobovať ťa kvalitným cestovateľským materiálom.

Martin sa práve vrátil z Južného pólu, kam ako druhý Slovák v histórii prešiel pešo od pobrežia Antarktídy. Chalani majú skvele zvládnutý web aj sociálne siete.

Travel Hacker

Janka Schweighoferová už roky zásobuje Slovákov praktickými návodmi a konkrétnymi tipmi, ako šikovne a lacno cestovať. Alebo ako ona sama hovorí, „proste nemíňať zbytočne peniaze tam, kde netreba”.

Janka navštívila už cez 82 krajín, a to vrátane rajov ako Seychely, Maldivy či Zanzibar. Aby toho nebolo málo, o svojich skúsenostiach a tipoch napísala aj knihu a my sme ju nedávno vyspovedali vo videorozhovore.

image

Blízka exotika vyjde lacnejšie ako Európa. Ktorá krajina je najlepšia na foodtrip? Radí Janka Travelhackerka

Milan bez mapy

Jeden z našich najúspešnejších (a podľa žien zrejme aj najkrajších) travel blogerov je aj Milan Bardún. Čo na ňom však ocenia obe pohlavia je, že na svojom webe a sociálnych sieťach sa delí o svoje zážitky z cestovania.

Celé to začalo ešte v roku 2016, kedy dal výpoveď a začal podnikať. Dnes je už niekoľko rokov jeho zamestnaním na plný úväzok blog. Na rozdiel od Janky sa venuje aj luxusnejším destináciám, pri ktorých sa budeš musieť pripraviť na vyšší rozpočet.

Cestujeme spolu

Jozef a Hanka sú dvaja bežne zamestnaní ľudia, ktorí sa radi túlajú po svete a dokazujú, že nemusíš byť full-time travel blogerom, aby si si mohol svet užiť naplno. Na ich blogu a sociálnych sieťach nájdeš rôzne zaujímavé reportáže, odporúčania či tipy na cestovanie.

Tento blog bude pre teba ideálny hlavne v prípade, ak máš pocit, že sa ti jednoducho nedá len tak cestovať. Jozef a Hanka totiž ukazujú, že sa to dá všetko bez problémov skĺbiť.

Tonicove cesty

Tonic aka Anton je dieťa 80. rokov. Ako o sebe sám hovorí, nie je to žiadny digitálny nomád, ktorý cvičí jogu pri východe slnka na Bali, snažiaci sa Instagramom presvedčiť okolie, že naozaj nemá depresiu.

Nejaký čas žil mimo Slovenska, ale nakoniec zistil, že najlepšie sa hejtuje doma. Vo voľnom čase ho baví hľadať letenky a vymýšľať rôzne itineráre pre seba a svojich známych. A to je presne to, čo môžeš využiť aj ty.

Roman Herda

Romanov blog ťa dokonale nakopne na objavovanie nepoznaného. A keďže má precestovaných už vyše 50 krajín, rozhodne ti má čo povedať. Ako hovorí, nemá fanúšikovské facebooky, nepíše ebooky ani nedáva tipy & triky.

Jednoducho iba chodí na výlety. A možno aj práve preto sa tak dobre čítajú jeho príspevky o krajinách ako Kirgizsko, Kazachstan, Japonsko či Island.

image

Roman Herda

Roman Herda/

Cestujzamenej

Majka a Daniel sú mladý pracujúci pár s hypotékou na krku. Ako sami hovoria, aj napriek tomu je ich jedinou starosťou, či bude na letenky. Milujú letiskový ruch, keď si svoj svet nosia v ruksakoch na chrbtoch, zbožňujú spoznávanie nových kultúr, chutí, vôní a farieb, obdivujú prírodu, architektúru, úzke uličky a trhy.

A o to všetko sú pripravení sa podeliť aj so svojimi sledovateľmi. Nájdeš tu nielen zahraničné, ale aj slovenské cestovateľské tipy. Mnohé z nich tak môžeš využiť už počas najbližšieho víkendu.

Nie je túra bez Štúra

Rado je v postate turistom vo vlastnej krajine. Ten sa po rokoch života v zahraničí rozhodol spojiť dve svoje vášne do jednej - začal písať o cestovaní. Postupne spoznáva krásny Slovenska a ty tak získaš množstvo skvelých tipov na výlety.

A kto vie, možno Rada nakoniec počas cestovania aj stretneš. Pomýliť si ho je naozaj ťažké - na jeho ruke sa totiž vyníma tetovanie Ľudovíta Štúra.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 19:34