Lufthansa.Twitter/reuters Pictures/
StoryEditor

Ďalšie problémy na letiskách. Známa letecká spoločnosť ruší takmer všetky spojenia kvôli štrajku

TASR27.07.2022., 08:00h

Štrajk môže poznačiť aj štvrtkové a piatkové lety. Dotkne sa viac ako 130-tisíc pasažierov.

Lajkuj Brainee.sk na

Nemecká Lufthansa v utorok oznámila, že pre plánovaný štrajk svojich zamestnancov musí v stredu zrušiť takmer všetky svoje lety na letiskách vo Frankfurte nad Mohanom a v Mníchove. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

„Lufthansa bude musieť zrušiť v stredu takmer celý svoj letový plán vo svojich centrálach vo Frankfurte nad Mohanom a v Mníchove,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

image

Tabuľa so zrušenými letmi. 

Andrew Medichini/Tasr

Avizované rušenie letov sa v stredu dotkne vyše 1000 letových spojení a 134.000 pasažierov. Ovplyvní to aj utorkové lety, pričom spoločnosť nevylúčila, že štrajk poznačí aj niektoré lety naplánované na štvrtok a piatok.

image

Trojminútový let súkromným lietadlom, kritika už aj od vlastnej matky. Kylie Jenner označujú za klimatického zločinca

Letiskový personál Lufthansy si chce štrajkom vynútiť väčšie zvýšenie platov ako spoločnosť ponúkla pri vyjednávaní. Odborový zväz Ver.di zastupuje približne 20.000 zamestnancov pozemného personálu Lufthansy a žiada zvýšenie platov o 9,5 percent alebo nemenej 350 eur. Najnižšia hodinová mzda má byť 13 eur.

image

Letušky nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa.

Matthias Schrader/Tasr

V leteckom sektore v Nemecku v súčasnosti chýba vyše 7000 zamestnancov, uvádza ekonomický inštitút IW. Mnoho pracovníkov na letiskách si po zavedení cestovných obmedzení počas pandémie koronavírusu našlo prácu inde a po oživení v cestovnom ruchu sa už nevrátili späť.

Pre nedostatok pozemného personálu pasažieri na letiskách v celej Európe čelia rôznym problémom vrátane rušenia letov, dlhému čakaniu na odbavenie či strate batožiny.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 11:51