Pre fanúšikov zrekonštruovali celé Ministerstvo mágie.Twitter/wbtourtokyo/
StoryEditor

FOTO Otvoria najväčšie Harry Potter štúdio na svete. Pre fanúšikov zrekonštruovali celé Ministerstvo mágie

Michal Čiernik08.06.2023., 14:00h

Porzi si prvé zábery z nového štúdia Harry Potter Warner Bros Studio Tour Tokyo, ktoré bude zo svojimi 900 štvorcovými metrami najväčšie na svete.

Lajkuj Brainee.sk na

Najväčším rozdielom v porovnaní s populárnym, Harry Potter štúdiom v Londýne bude exkluzívna replika Ministerstva mágie. Práve táto atrakcia má byť vrcholom japonskej šou.

Zrekonštruované Ministerstvo mágie je jednou z najväčších kulís, aký boli kedy vytvorený pre filmy o Harrym Potterovi. S rozlohou viac ako 900 metrov štvorcových, je lemovaná stenami vysokými deväť metrov, ktoré sú pokryté 30-tisícmi ikonických zelených dlaždíc. „Každá dlaždica bola natretá šiestimi rôznymi farbami a potom nalakovaná, aby pôsobila dojmom keramickej dlaždice,“ uviedlo štúdio pre Dialy Mail. Bol to časovo náročný proces, ktorý tvorcom trval 22 týždňov.

Fanúšikovia budú môcť zažiť atmosféru ministerstva zo scény predposledného filmu o mladom čarodejníkovi, keď Harry, Ron a Hermiona na seba vezmú identitu pracovníkov ministerstva, aby sa doň vlámali. Rovnako ako zamestnanci Ministerstva mágie, ktorí dochádzajú do práce pomocou letaxová siete, môžu návštevníci vstúpiť do jedného z obrovských krbov, z ktorých každý je vysoký viac ako tri metre a pózovať popri dymových a svetelných efektoch imitujúcich hop-šup prášok.

Štúdio otvorí svoje brány 16. júna 

Warner Bros. Studio Tour Tokyo bude jediným miestom na svete, kde môžu fanúšikovia vstúpiť do plnohodnotnej scény tak, ako by to urobili Harry, Ron a Hermiona. „Sme veľmi radi, že môžeme odhaliť našu prvú exkluzívnu sadu, Ministerstvo mágie,“ povedal Torben Jensen, viceprezident a generálny riaditeľ tokijského štúdia.

image

Seriálový remake Harryho Pottera: Toto sú veci z kníh, ktoré neboli vo filmoch a nutne ich potrebujeme vidieť

Okrem Ministerstva mágie bude pre návštevníkov pripravená aj Veľká sieň, Šikmá ulička či Nástupište deväť a trištvrte. Čarovný svet Harryho Pottera sa v Japonsku otvorí 16. júna.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 14:19